SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Töreninde Uyarılar

A- A+ PAYLAŞ

1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kanser Haftası nedeniyle Malatya'da öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, kanserin teşhisi kolay, tedavisinin zor bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, "35 yaş üzeri bütün kadınlar yılda bir kez vajinal test yaptırmalıdır. Ayrıca meme kanseri için de fiziksel muayene gerçekleştirmelidir. Kalın bağırsak kanseri için de kontrol yapılmalıdır" dedi.

Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde Kanser Tanı Merkezi bulunduğunu hatırlatan Zengin, "Kanser ne kadar erken teşhis olursa, o kadar tedavisi erken olur" ifadelerini kullandı.

Kansere nedenlerin başında sigaranın geldiğine işaret eden Zengin, "Sigarada bilindiği gibi birçok kanserojen madde bulunmaktadır" diyerek, gırtlak kanserinin yüzde 95'inin ve akciğer kanserinin de yüzde 85'inin sigaradan meydana geldiğini vurguladı. Sigarasız ve kansersiz günleri arzuladıklarını söyleyen Zengin, "Evde anne ve baba sigara içince çocukları uyarmalıdır. 'Anne, baba, siz bizi sevmiyor musunuz ki, sigara içip hem kendinizi, hem de bizi zehirliyorsunuz' denerek aile ikaz edilmelidir" şeklinde sözlerini tamamladı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, 1-7 tarihleri arasında düzenlenen Kanser Haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül için toplandıklarını belirterek, kanser hastalığının verdiği zararları örneklerle anlattı.

Konuşmalardan sonra, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere kitap hediyelerini, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Uzeyir Ergüven ve Salih Aydın, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Ergin Kutan, Öğretmenevi Müdürü Murat Bilim verdi.

Dereceye giren öğrencilerin isim ve okulları şöyle:

“Ulusal düzeyde ilköğretim okulları resim yarışmasında ilk 3'e girenler şunlar: Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Burak Kaçak, Özel Birgül İlköğretim Okulu'ndan Rümeysa Delier ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'ndan Ceylan Fırat. İl düzeyinde resim yarışmasında ilk 3'e giren öğrenciler şunlar: Kampüs İlköğretim Okulu'ndan Erkan Zileyaz, Darende Hasan Başer İlköğretim Okulu'ndan Rumeysa Öğülmüş ve Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'ndan Hüseyin Demirel.

Kompozisyon yarışmasında ilk 3'e giren öğrenciler: Fatih İlköğretim Okulu'ndan Sümeyye Çetinkaya, Akçadağ Develi İlköğretim Okulu'ndan Serap Karaaslan, Akçadağ Develi İlköğretim Okulu'ndan Ebru Bilek. Kompozisyon dalında

Liselerde ilk 3'e giren öğrenciler: Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nden Melike Özkan, Akçadağ Lisesi'nden Elif Ateş ve Malatya Lisesi'nden Esra Taner.
Şiir yarışmasında ilk 3'e giren öğrenciler:Darende Ayvalı İlköğretim Okulu'ndan Rukiye Budak, TOKİ İlköğretim Okulu'ndan Arzu Korkmaz ve Darende Nadir İlköğretim Okulu'ndan İsmail Tekin.

Şiir dalında liseler kategorisinde ilk 3'e giren öğrenciler: Sümer Lisesi'nden Kübranur Tokay, Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde Bedigül Toprak ve Akçadağı çok Programlı Lisesi'nden Merve Şeker.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız