SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Töreniyle Final

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:09
Ödül Töreniyle Final
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü, Genç MÜSİAD ve MTTB tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi, ödül töreniyle sona erdi.

Melekbaba Özgürtepe Camii’nde uygulanan ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi kapsamında 550 öğrenciye kurs verildi. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere tablet ve saat hediye edildi.

Kurs sonunda, projenin uygulandığı Melekbaba Özgürtepe Camii’nde kapanış töreni düzenlendi. Törene; AKP Malatya Milletvekilleri Cemal Akın ile Mustafa Şahin, AKP Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kundaktepe, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan ve MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, Kuran öğreticileri, kurs gören çocuklar ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, “Bu çocuklarımızın yetişmesi; insanımıza, vatanımıza, milletimize faydalı birer nefer olmaları için altyapılarını mutlaka doldurmamız gerekiyor. Hocalarımız sosyal barışın, kardeşliğin tesis edilmesi için oluşturulan güzel mekanlarda çocuklarımıza en iyi eğitimi vermiş. Ayrıca sivil toplum örgütlerimize de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerimizin asıl amacı toplumumuzun sivil hayattaki yaşantılarını en iyi şekilde tesis etmek, bunların eksiklerini gidermek ve toplumda barışın sağlanması adına ellerini taşın altına koymaktır. Bu kardeşlerimiz ellerini değil, gövdelerini taşın altına koymuşlar” dedi.

Milletvekili Cemal Akın da çocukların arkadaşlık, kardeşlik ve dinlerini öğrendiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Güzel yavrularımızın kuran öğrenmelerinin engellendiği dönemlerden bugünlere geldik. Bir kısım kişiler, iktidar sahipleri çocuklarını bale ve bunun gibi etkinliklere gönderirken, yaş sınırını koymamışlardı. Ancak kendi dinlerini öğrenmek üzere Kuran öğrenmeye giden çocuklarımızın önlerine birçok engeller yığılmıştı. Sizlerin gayret ve emekleri ile AK Parti’ye verdiğiniz destekten sonra bütün engeller kaldırıldı. Pırıl pırıl yavrularımız, geleceğin Türkiye’si olacaklar.”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kundaktepe ise sosyal sorumluluk bilinciyle toplum yararına olan her türlü faaliyete destek verdiklerini dile getirdi.

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan da ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesini en iyi şekilde uyguladıklarını kaydederek, “Siz kardeşlerimiz, bizler sizin yaşınızdayken sahip olamadığımız imkanlara sahipsiniz. Bu nedenle bu güzel imkanı yerli yerinde değerlendirmek istedik. İnşallah başarılı olabilmişizdir” ifadelerini kullandı.

MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin ise yeni nesillerin şuurlu bir şekilde yetişmeleri adına ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Gençlerin şuurlarını kaybettirmek için çeşitli oyunların oynandığını kaydeden Balin, “Gençlerimizin üzerinde oynanan oyunlara karşı neslimizi yetiştirmek adına yıllardan beri mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Melekbaba Özgürtepe Camii İmamı Bilal Çelik ise “Bugün bizim gurur günümüz. Dünyada birçok çocuğun ateş altında olduğu, kanlarının döküldüğü, üzerilerine bombaların yağdığı ve birçok çocuğun öldüğünü görüyoruz. Böyle bir dünyada bizler bu güzel, nezih ortamda, yaşı kaç olursa olsun çocuklarımıza Kuran’ı öğretmek için bir aradayız. Bu bizim için güzel bir nimet” değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından ‘Bu Yaz Camideyiz’ projesi kapsamında başarılı olan öğrencilere hediyeleri verildi.

Kurs kapsamında erkeklerde, 3. Kurda Muhammet Enes Çelik birinci, Caner Sakmak ikinci, Furkan İlgen üçüncü, İbrahim Avcı dördüncü, Numan Çinkılıç beşinci oldu. Erkeklerde 2. Kurda Ömer Faruk Dalkılıç birinci, Muhammet Mustafa Çelik ikinci, Sadık Coşkun üçüncü oldu. Kızlarda 3. Kurda Tuba Çinkılıç birinci, Büşra Tay ikinci, Sümeyye Seçer üçüncü, Nuray Sekendiz dördüncü, Nergis Yıldırım beşinci oldu. Kızlarda 2. Kurda Rabia Mırtoğlu birinci, Mihriban Kaplan ikinci, Seda Nur Gülen ise üçüncü oldu.

YEŞİLTEPE'DE..

Bu arada, Yeşiltepe Mahallesi’ndeki Meydan Camii’nde verilen Kur’an-ı Kerim kursunu başarıyla tamamlayan gençlere tablet bilgisayar hediye edilirken, konuşan Diyanet-Sen Malatya Şubesi Başkanı Refik Metin, “Kur’an eğitimi ve diğer ilimler süreklilik ister. Burada öğrendiklerinizle kalmayın. Burada öğrendiklerinizi devam ettirmenizi istiyoruz”dedi.

Meydan Camii Din Görevlisi Nihat Elpeze, çocuk ve gençlere 2 ay Kur’an öğretimiyle ahlak bilgisi verdiklerini belirterek, “Allah’ın 99 ismini ezbere okuyan 15 gencimize tablet hediye ediyoruz. Erkekler, 30-35, kızlar ise 25-30 civarında kursa katıldı” ifadelerini kullandı. Elpeze, “Bu gençler dindar yetiştirilirse, daha şuurlu olurlar” diye ekledi.

Kız öğrencilere Gülbahar Yel’in kurs verdiğini ifade eden Elpeze, tablet bilgisayarları alan iş adamı Abdullah Özdemir ile gençlere gömlek hediye eden Yeşiltepe Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür etti.

Bu arada, Kur’an-ı Kerim kursunu başarıyla tamamlayan gençler ilahi söylerken, kursa katılan bazı gençler ise kursun faydalarından söz etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız