SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödül Yücel Hoca'ya

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Osman Solakoğlu Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Yücel'in oldu.

Türk Basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan eski Federasyon Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısına basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu ailesi tarafından düzenlenen ödüle 12 aday gösterildi. 12 adayın yarıştığı, bir aylık süren değerlendirmenin ardından; ödülün ruhuna uygun şekilde basketbol vasıtasıyla topluma, çevrelerine hizmetler vermiş, çocukların, gençlerin eğitimine, gelişmelerine basketbol vasıtasıyla olağanüstü katkıda bulunmuş olmaları nedeniyle karar verirken en ince detayları bile değerlendirilmiş ve tüm adaylar için belirlenen 12 kritere ayrı ayrı puan vererek birinci belirlendi. Yapılan değerlendirmede, kurul üyelerinden toplam 399 puan alan Mustafa Yücel birinci oldu.

Yücel, 6 Şubat'ta İstanbul'da Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak Efes Pilsen - Türk Telekom maçı öncesinde düzenlenecek törenle ödülün anısını belgeleyecek bir şilt sunumu ile onurlandırılırken, 5 bin TL para ödülünün de sahibi olacak.

Evli ve iki çocuk babası olan Yücel, ödül ile ilgili olarak İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, "Malatya basınının her zaman desteklerini gördüm. Türkiye Basketbol Federasyonu her yıl Osman Solakoğlu Vakfı ile onur ödülü veriyor. Geçen yılda bu ödüle aday olmuş, 3 oyla kaybetmiştim. Bu yıl "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne aday gösterildim. Adaylık süreci bir ay sürdü ve 12 kategori de değerlendirilip, puanlamaya tabi tutuldu. Seçici üst kurul nihai kararını verdi ve bu ödülü benim kazandığımı açıkladılar. Müthiş derecede mutlu oldum. Çünkü manevi değeri anlatılamayacak kadar büyük bir ödül. Türkiye'de daha önce 4 kişiye verildi ve beşinci kişi olarak bu ödülü ben aldım. Bu bana daha da büyük bir mutluluk veriyor. Cuma günü İstanbul'a gideceğiz. Geçen yılın ikincisi bu yılın birincisi olmak benim için çok önemli. Ödülü almaktan çok aday gösterilmek ve bu anlamlı ödüle aday gösterilmek her şeyden daha çok önem taşıyor. Bu büyük ödülü Malatya'ya getirmek ise ayrı bir önem taşıyor. Fiziksel olarak ben bu ödülü alacağım ama Malatya'da herkesin katkısı var" dedi.

Malatya Basketboluna her dönem her alanda hizmet verdiğini ifade eden Yücel, "Malatya Basketbol'unda geçmişte ve günümüzde önemli işler yapıldı. Bu önemli işlerin içerisinde nokta kadar katkım olduysa mutlu olurum. Malatya Basketbol'u gerek kamuoyu gerek basın gerekse Basketbol sporuna gönül verenlerle birlikte bir yerlere geldi. Geçmiş dönemde İnönü Üniversitesi Basketbol takımında Genel Koordinatör olarak görev aldığım dönem içerisinde, takımımız amatör ligden ikinci lige yükseldi. Birinci ligi de bir maçla kaybetmiştik. O dönem içerisinde çok önemli isimler Malatya'ya geldi. Konferanslar ve paneller oldu. Aynı zamanda da alt yapıdan çok iyi oyuncular yetişti ve bu oyuncular birinci ligde mücadele ediyor. Bunların hepsi bizleri çok mutlu etti. Malatya Basketbol'un 20 yıldır içindeyim ve çok iyi insanların Basketbol'un içerisinde olduklarını ve Türk Basketbol'una önemli katkılar sağladıklarını biliyorum. Ama maalesef futbolun yanında basketbol hep ikinci planda kaldı. Gönül isterdi ki, bu kadar dolu insanların yer aldığı bir yerde basketbol biraz daha önemsenip, yatırım yapılsaydı Malatya'yı birinci ligde temsil eden bir takımımız olacaktı. Bunun Malatya ekonomisine de büyük katkıları olacaktı. Bundan sonraki süreçte ne yapabiliriz? Buna bakacağız. Bundan sonrada Malatya Basketboluna hizmet edeceğim" diye konuştu.

Yücel, ödülün Malatya basketboluna ivme kazandıracağına inandığını da söyleyerek, "Bu ödülün benim açımdan önemi çok büyük. Ama makro bazda düşünüyorum. Malatya Basketboluna ne katkı sağlayabilir? Bu benim için çok daha önemli. Benim Malatya milliyetçiliği boyutum çok büyüktür. Bu ödülü alan 5 kişiden biriyim ama beş ilden birisini temsil ediyorum. Benim birey olmam dışında Malatya'nın bu ödülü alan illerden birisi olması beni çok daha mutlu ediyor. Malatya'da Basketbola büyük bir ivme kazandıracaktır.

Malatya'da Basketbola büyük hamlelerin yapılmasına azda olsa ivme kazandıracaktır. Sizde takip ediyorsunuzdur, 3 yıldır ligimizde herhangi bir kıpırdama yok. Ama inanıyorum ki, bu haberle birlikte en azından bölgesel ligde bir takımımız olacaktır. Belki de bugün umutlu konuştuğumuz bölgesel takımın birkaç yıl sonra da birinci ligdeki haberlerini yapacağız. Bu mutlaka başarılı bir ivmenin başlangıcı olacaktır. Malatya'da Basketbol'un ivme kazanması adına milat olacaktır diye düşünüyorum" ifadesine yer verdi.

Ödülü Malatya adına almaktan büyük onur duyduğunu kaydeden Yücel, "Ödülü 6 Şubat Cumartesi günü Efes Pilsen - Türk Telekom maçı öncesinde saat 16.00'da alacağım. SKY Türk'ten canlı olarak yayınlanacak. Malatyalı olarak bu ödülü almak benim için büyük bir onur olacak. Bu ödül Türkiye çapında da yayınlanacak ve ben Malatya'nın adını orada duyuracağım. Bu büyük ödülü kendimden çok Malatya'da Basketbola emek ve destek veren herkes adına alacağım. Benim içinde çocuklarıma gelecekte anlatacağım çok anlamlı ve büyük bir ödül olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız