SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödüller Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde yeralan yarışmalarda dereceye girenler belirlendi. 
 
Din görevlileri arasında "Hafızlık, Kur'an-ı Kerim' ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma Yarışmaları" ile "Cami Çevresini Düzenleme" yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.
 
Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle  konferans düzenlendi. 'Camiler arası Cami ve Çevresini Güzelleştirme Yarışması ' sonunda, Turgut Özal Mahallesi'ndeki Ahmediye Camii birinci, Başharık Mahallesi'ndeki İmam-ı Azam Cami ikinci ve Çöşnük Mahallesi'ndeki Çöşnük Bayrak Camii üçüncü olmuş, ilçeler de ise  Arapgir Osman Paşa Camii birinci, Pütürge ilçesi Nohutlu beldesi Nohutlu Merkez Camii ikinci ve Yazıhan ilçesi Sinanlı Köyü Sinanlı Köyü Camii üçüncü olmuştu. Camilerin görevlilirine ödül verildi.
 
KONFERANS 
 
Gaziantep Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından Medeniyetin Merkezi Olarak "İrfan Mektepleri Camiler" konulu bir konferans verildi.
 
"HAYIRLI OLMASINI DİLERİM"
 
Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yaptığı konuşmada, "4 Ekim 2011 Salı günü, Belediye konferans salonunda saat 13:30'da Din Hizmetlerinde Gönüllülük, Yakın Tarihimizde İz Bırakan Din Görevlileri, Toplumsal Hayata Katkıları Bakımından Camiler ve Din Hizmetlerinde İhlas ve Samimiyet konularında Müftü Yardımcılarımız ve Vaizlerimiz tarafından herkese açık bir panelimiz olacaktır. 1-7 Ekim tarihleri arasında bazı görevlilerimiz tarafından Sevgi Evleri, Huzurevi, Sığınma Evi, Kız Yetiştirme Yurdu, Cezaevi ve Esnaf Ziyaretleri yapılacaktır. Hafta boyunca çocuklarımız cami ile buluşturulacak, cami görevlilerimiz tarafından bu çocuklarımıza cami hakkında bilgiler verilecektir. Hafta boyunca camilerimizde cami görevlilerimizce kütüphane düzenlemesi yapılacaktır. 7 Ekim 2011 Cuma günü, Kığılı Kur'an Kursu Konferans Salonunda Kur'an Kursu Öğreticileri, Öğrencileri ve Öğrenci velileri için saat 13:30'da Kadın vaizlerimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerimiz tarafından Din Hizmetinde Kadınlar, Kur'an Eğitimi Hizmetinde Gönüllülük, Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Kur'an Kursları konulu bir panel, Kur'an ziyafeti ve Dini Musiki programı icra edilecektir. 7 Ekim 2011 Cuma günü, İkindi namazından önce Yeni Camide, Cami ve Kur'an kurslarımıza maddi ve manevi katkıda bulunup da ahrete intikal eden din görevlileri ve hayırsever vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif okunacak ve daha önce okunan hatimlerin duası yapılacaktır. 7 Ekim 2011 Cuma günü, saat 14:00'de Cevdet Paşa Mahallesi 1. Petrol Caddesinde bulunan Salat u Selam Camii’nin temel atma merasimi ile programlarımız sona erecektir. Bulundukları görev ve görev yerlerinde pek çok maddi sıkıntılara göğüs gererek, büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden, kendi rahatı ve huzurundan çok milletimizin huzur ve saadetini düşünen bütün din görevlilerimize şükranlarımı sunuyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın vatanımız, milletimiz ve bütün din görevlilerimiz için hayırlı olmasını, Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum.” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız