SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödülleri Onlar Aldı

0
Güncellendi - 2018-05-14 17:12:03
Ödülleri Onlar Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta sonu Kastamonu’da yapılan Tarihi Kentler Birliği 2018 yılı Meclis Toplantısında bu yıl 2. defa düzenlenen Müze Özendirme Yarışması'nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Makinesi Müzesi ile Battalgazi Belediyesi de Yaşam Müzesi ve Zanaatlar Müzesi ile ödüle layık görülmüşlerdi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2. defa düzenlenen Müze Özendirme Yarışması Arşiv ve Koleksiyon Müzeleri Dalında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin Fotoğraf Makinası Müzesi ile ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda hizmete sunulan ve her ay binlerce kişinin ziyaret ettiği; en eskisi 1876 yılına ait toplam 1965 adet fotoğraf makinasının sergilendiği müze içerisinde ayrıca, fotoğraf makinalarına ait aksesuarlar, film yıkama ve kart baskı laboratuvarının da yer aldığı belirtildi.

Kastamonu’da düzenlenen toplantıda Malatya Büyükşehir Belediyesinin ödülünü İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit teslim aldı.

BATTALGAZİ'YE 2 ÖDÜL..

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Müze Özendirme Yarışması ödülleri, sahiplerini buldu. Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle doymayan Battalgazi Belediyesi’ne iki ödül birden verilirken, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği’ne yeniden seçildi.

11-12 Mayıs tarihlerinde Kastamonu’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Buluşması kapsamında Müze Özendirme Yarışması ödülleri, sahiplerine verildi. Tarihi Kentler Birliği tarafından Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla ilk kez 2016 yılında yapılan Müze Özendirme Yarışması’na, bu yıl 36 belediye farklı ölçeklerdeki 39 müze ile başvurdu. Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması, 2 aşamalı bir değerlendirme sürecinin sonunda; Yaşam Kültürü, Arşiv/Koleksiyon, Kent Müzesi, Milli Mücadele, Arkeopark ve Sanayi Müzesi olmak üzere 6 kategoride ödüllendirildi. Belediyeler ödüllerini 11-12 Mayıs tarihleri arasında yapılan Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Buluşması kapsamında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül töreninde Yaşam Kültür Müzeleri kategorisinde Eskimalatya Yaşam Müzesi ve Zanaatlar Müzesi ile Battalgazi Belediyesi’ne iki ayrı ödül verildi. Battalgazi Belediyesi’nin ödülünü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yurt dışında olması dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın ve Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Yasemin Sultan Kurt birlikte aldı.

Öte yandan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Buluşması kapsamında gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği seçiminde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte yeniden encümen üyeliğine seçildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    Tebrikler emeğinize sağlık Battalgazi Belediyesi tüm çalışanlarına , Allah kolaylık versin tüm işlerinizde.
    0
    0
    Yanıtla