SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödülleri Vekiller Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:47
Ödülleri Vekiller Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında, “En İyi Buzağı” yarışması düzenlendi. 

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda, Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş’nin katkılarıyla düzenlediği “En İyi Buzağı” yarışması Holstein, Simental ve Montofon olmak üzere 3 cinste yapıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada, sonuçların açıklanmasından önce konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da en gözde fuarlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Malatya’da düzenlenen fuarların vatandaşlara birçok katkı sağladığına değinen Şahin, “Bu fuar, köylümüzün, çiftçimizin ve üreticimizin ufkunu açmasına vesile oluyor. Bununla birlikte üreticilerimiz ile teknolojik ürünler, bu fuar sayesinde bir araya geliyor” dedi.

AKP iktidarları döneminde gerek tarım gerekse de hayvancılığa büyük yatırımlar yaptıklarından bahseden Şahin, şunları söyledi: 

“Siyasi partiler olarak amacımız devletin imkanlarını en iyi şekilde insanlığımızın hizmetine sunmaktır. Bugüne kadar bu ülkede demokratik hayata geçmiş olduğumuz günden bugüne kadar birçok siyasi parti bu konuda uğraş verdiler. Biz iktidara gelmiş olduğumuz günden bugüne kadar tarımdaki Gayri Safi Yurtiçi Hasılasındaki payımızın nereden nereye geldiğini iyi kötü görüyoruz.”

Malatya 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında düzenlenen “En İyi Buzağı” yarışmasına katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, düzenlenen fuarlarla Malatya’nın diğer bölge illerinden daha farklı bir konumda olduğunu dile getirdi.

Malatya’da fuarcılığın gelişmesi ve daha iyi fuarların yapılabilmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Ağbaba, “Malatya 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda sadece Malatya’dan değil bölgeye bağlı diğer illerden de katılım oluyor. Bu fuar, hem Malatya’nın gelişmesi hem de bölgenin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Ağbaba, dünyanın en zor işinin havyacılık olduğunu ifade ederek, “Son dönemlerde saman fiyatlarının artması, yem fiyatlarının 2 kat daha artması, samanın sütün fiyatını geçmesi üretimin yapılmasını zorlaştırıyor. İnsanlar zor şartlar altında üterim yapıyorlar. Ama maalesef para kazanamıyorlar” ifadesini kullandı.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de, Malatya’da 130 bin büyükbaş 215 bin de küçükbaş hayvan bulunduğunu kaydetti.

Hayvancılığın gelişmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Selvi, şunları ifade etti: 

“442 bin hektarlık mera alanı ve yüzde 41’lik sulu tarım arazisi göz önüne alındığında maalesef hayvan sayısı çok yetersizdir. Bu sayıyı 5’e katlayacak potansiyelimiz mevcuttur. Bakanlık ve il müdürlüğü olarak hayvancılığı geliştirmek için elimizden geleni her türlü gayreti göstermekteyiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Holstein, Simental ve Montofon cinslerinde düzenlenen “En İyi Buzağı” yarışmasının sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmelere göre Holstein cinsinde Nevzat Kızılaslan’ın buzağısı, Simental cinsinde Hacı Bayram Altun’un buzağısı ve Montofon cinsinde Sadık Doğan’ın buzağısı birinci oldu. Yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine altın ve katılım belgesi takdim edildi.

MİLLETVEKİLLERİ FUARI GEZDİ..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarını ziyaret etti. 

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarını ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, stantları gezerek, teknolojik yenilikler hakkında bilgiler aldı. Fuara katılan firmaların temsilcileriyle uzun süre sohbet eden Şahin, AKP iktidarları döneminde tarım ve hayvancılığa verilen destekler hakkında bilgiler verdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katılan firmaları tek tek ziyaret ederek, firmaların faaliyet alanları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarla da bir araya gelen Ağbaba, üreticilerle fotoğraf çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız