SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödülleri Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:51
Ödülleri Verildi
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali için düzenlenen törende, Festival İdare Kurulu Başkanı Süheyla Ünal tarafından oyuncu Selda Alkor’a Yaşamboyu Onur Ödülü verildi.
 
Selda Alkor yaptığı konuşmada, “Bir ilim ve irfan yuvasından onur ödülü almak benim için her zaman çok daha etkindir diğerlerinden. Ben bunu yaptığım tek rol için almıyorum, ben bunu hayatım boyunca yaptıklarım için alıyorum. Hayatım boyunca layık görüldüğüm bu onur ödülü benim için hepsinden daha önemli. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kısaya Katkı Ödülü ise Festival Yürütme Kurulundan Teksin Begeç tarafından Siyad Kısa Film Yönetim Kurulundan Banu Bozdemir’e verildi. Siyad adına ödülü alan Banu Bozdemir: “Yıllarca uzun metraja ödül veriyorduk fakat kısa metraj ve belgeselcileri göz ardı edemezdik. 4 yıldır altı arkadaşımla beraber festivallerde yarışan kısa filmleri izleyip sonrasında bir ödül vermeye çalışıyoruz. Bu ödül de bizim için güzel oldu.” dedi.
 
Törende daha sonra İnönü Üniversitesi Gençlik Orkestrası tarafından film müzikleri konseri  verildi. 
 
Festival ile ilgili yapılan açıklamada şöyle ; 
 
"Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen atölye ve yarışma filmlerine yoğun bir katılım oldu. Yarışma filmlerinin gösterimiyle başlayan program, Türkiye’nin önemli görüntü yönetmenlerinden Feza Çaldıran’ın workshop’ı ile devam etti.  Yarışma Filmlerinden: Yasin Ziya Hımbılgil, Sessizliğin Arkasında, Toros Canavarı, Dışarıdakiler, Üstümüzden Geçti Bulut, Bir Parça Kağıt ve Toprak Arasında, Baydara “Edra’nın Kaderi”, Aletheia, Büyükaşık’lar, Damağın Sosyo-Psikolojisi Üzerine, Asker, Katalepsi, Hala ve Çöp filmleri seyirci ile buluştu.
 
Festivalin bugün devam eden programında söyleşiler ve yarışma filmlerinin gösterimleri var. Moderatörlüğünü sinema yazarı Fırat Sayıcı’nın yapacağı Yeşilçam Sineması söyleşisinin konukları: ünlü oyuncu Selda Alkor, oyuncu Nihal Menzil ve sinema yazarı Murat Tolga Şen’den oluşuyor. Festivalde bugün gösterilecek yarışma filmleri ise şöyle: Her Kafadan Bir Ses, Sessiz, Bir Kelebeğin İntihar Denemeleri, Bir Avlu Bir Kent, Ali Ata Bak, Tüket, Ondördüncü, Zamanadam, Kanser, Karanfil, İs, Bu Sese Kulak Verelim, Diyâre Dilşad, Ben Geldim Gidiyorum, FGR, Aralıklar, Pesimist Cam, Ve Jüliyet, Minberden Renkli Düşler ve Yalnızlığın İki Yüzü. Film gösterimlerinin ardından kısa film yönetmenleri ile söyleşiler gerçekleştirelecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız