SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödüllü Ama Yalıtımsız!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:08
Ödüllü Ama Yalıtımsız!
A- A+ PAYLAŞ
Mimarı Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp'e ödül kazandıran Belediye hizmet binasının izolasyon (yalıtım) ve dilatasyon (Deprem, genleşme, farklı oturma gibi hareketlerin yapılardaki etkisini karşılayabilmek için yapıdaki farklı bloklar arasında bırakılan boşluk) uygulaması yapılmadığı öne sürüldü. Eksik uygulamaların tamamlanması için için Belediyenin açtığı ihaleye tek firma katıldı. Firma yaklaşık maliyetin üstünde fiyat verince ihalenin iptali gündeme geldi. Belediye yetkilileri “Maalesef, çatı katlarının yalıtımı ve köşelere gelen ek yerlerin birbirlerine bağlantıları yapılmamış. Bu nedenle kışın soğuk hava ve yağışlar içeriye sızıyor. Bu sıkıntıyı gidereceğiz” dediler.
 
Belediye Hizmet Binası 
Belediye eski başkanı M. Yaşar Çerçi döneminde ihale edilen ve 2009 başında hizmete giren 28.000 m2 kapalı alanı olan hizmet binası, müdürlüklerin yer aldığı ‘elips’ biçimindeki 20.000 metre karelik ana kitle ile çatısı, saçakları, pencereleri ve söveleri ile 5.000 metre karelik başkanlık kitlesi ile iki bloktan oluşuyor. 
 
İhaleye İlgi Yok 
Avrupa’daki Kamu Hizmet Binaları sıralamasında üçüncü olan  Malatya Belediyesi Hizmet Binasının çatı bölümünün izolasyon ve dilatasyon  uygulamasının olmaması nedeniyle açılan ihaleye tek firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 281 bin 988 lira olan ve geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleye tek firma olarak katılan Buray İnşaat 300 bin lira teklif sundu. İhale sonrasında bir açıklama yapan komisyon başkanı ve Belediye başkanı yardımcısı Hasan Atay “İhale, büyük bir ihtimalle iptal edilir. Çünkü sunulan teklif yaklaşık maliyetin üstünde, ihale yasası gereğince ihale iptal edilir.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız