SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ödüllü Etkinlikle 40 Ton Atık Toplandı

0
Güncellendi - 2016-06-03 01:58:26
Ödüllü Etkinlikle 40 Ton Atık Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle okullarda düzenlenen ambalaj atığı ve atık pil toplama yarışmalarında dereceye giren okulların ödülleri dağıtıldı. Yarışmalarda toplam 38.380 kg. ambalaj atığı, 1.541 kg. atık pil toplandı.

Ambalaj atıkları ve atık pil kampanyalarında özgün projeler uygulayan Yeşilyurt Belediyesi, çevre duyarlılığı noktasında Türkiye’de örnek alınacak ilçeler arasına girme hedefiyle başlattığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla bugüne kadar ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerde 2.500 ton ambalaj atığı, 1.750 kg. atık pil toplanmasını sağlayan Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ÇER-ÇÖP projesi kapsamında ilçe sınırlarında bulunan okullar arasında ambalaj atığı ve atık pil toplama yarışması düzenledi.

ÖĞRENCİLER ÇEVRE SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYOR

Öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmak amacıyla üç aylık süre içinde gerçekleşen yarışmalar sonucunda ambalaj atığı toplama yarışmasında 1. 370 kg ile Begüm Kartal İlkokulu birinci olurken, ikinci 890 kg. ile Nurettin Zengi İlkokulu, üçüncü 885 kg. ile Ali Nihat Bozatlı İlkokulu oldu.

Atık pil toplama yarışmasında ise 328 kg. ile Abdulkadir Eriş İlkokulu birinci, 184 kg.ile Zübeyde Hanım Anaokulu ikinci, 121 kg. ile Topsöğüt Hürriyet İlkokulu üçüncülüğü elde etti.

BAŞKAN POLAT “ İSLAMİYETİN TEMELİNDE ÇEVREYE VE İNSANA SAYGILI OLMAK VARDIR “

Malatya Park AVM önünde tertip edilen ödül töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutladıktan sonra yaptığı konuşmada “ Müslümanlığın temel anlayışından bir tanesi çevreye ve insana saygılı olmaktır.  Çevreye karşı duyarlı ve bilinçli olurken hem insani bir görev yapıyoruz hem de müslümanlığın bir kaidesini yerine getirmiş oluyoruz.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın böylesine anlamlı bir yarışmaya katılıp, gayret ve çaba göstermesi takdire şayandır. Öncelikle öğrencilerimizi ve yarışmada emeği geçen herkesi tebrik ederim”  şeklinde konuştu.

Eğitimin öncelikle çocuklardan başladığına dikkat çeken Polat, topluma saygılı, eğitimli, karakterli, çevre bilincine sahip çocuklar yetiştirmek için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü sözlerine eklerken, çocukların küçük yaşlarda bu tip yarışmalara katılmalarının önemli olduğunu vurguladı.

ALİCAN BOZKURT “DOĞAYA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİDİR”

Etkinliğe katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Alican Bozkurt ise çocuklara çevre bilincini aşılamak adına düzenlenen yarışmalardan ötürü Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ederken, çocuklara bazı tavsiyelerde bulundu. Bozkurt “ Çevre sizin koruma görevi de sizin. Doğaya ve yaşadığımız çevreye sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Çevreye sahip çıkmak öncelikle çocuk yaşlarda başlamaktadır. Yarışmalara katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi yürekten tebrik ederim” dedi.

ENVER AKINCI “ÇEVRE BİLİNCİNİ TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE YAYMALIYIZ”

Yeşilyurt Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Akıncı ise, “Çevreye sahip çıkmak adına tertip edilen projeden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Çevreye saygılı olma anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymalıyız. Yeşilyurt Belediyesi bu konuda örnek alınacak hizmetleri halkımızla buluşturuyor. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim” dedi. “ dedi.

Konuşmalardan sonra yarışmalarda dereceye giren okullara, masa tenisi masası, satranç takımı, teşekkür plaketi, tohumlu kalem ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

“ÇEVRE BİLİNCİ” TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Ödül töreninde Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından çevre bilinci üzerine kısa bir gösteri sahnelendi. Genç tiyatrocular tarafından sergilenen ve çevre duyarlılığının öneminin anlatıldığı oyun büyük beğeni topladı.

Bülten

atık1

atık1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız