SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Odun- Kömürde Fiyat Uyarısı

0
Güncellendi - 2017-10-22 03:45:04
Odun- Kömürde Fiyat Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşan kış öncesinde odun kömür satışları başladı.

Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, yaklaşan kış mevsimi ile odun, kömür gibi yakacakların satışlarına başlanıldığını belirterek, satışların düşük önceki yıllara göre daha düşük olduğunu söyledi. Kömür ve oduna talebin azalmasını kentte yaygınlaşan doğalgaza bağlayan Özbek, "Satışlarımız başladı, doğalgazdan dolayı bizim işler ağırlaştı iş yapamaz hale geldik. Her sene satışlar daha da düşüyor" dedi.

Fiyat uyarısı

Kömürün tonunun 800-900 TL arasında satıldığını belirten Özbek, kırılmış kayısı odunun tonunun ise 390-440 TL arasında satışa sunulduğunu ifade etti. Fiyatların artacağını söyleyerek uyarıda da bulunan Özbek, "Vatandaşlarımız kış gelmeden önce yakacaklarını almalarını tavsiye ederiz. İhracatçılar, firmalar kış yaklaştıkça fiyat artışına gidiyor. Onun için bir an önce yakacakların alınmasını öneriyoruz. Bu yıl Malatya’da kayısı ağacının çok kesilmesinden dolayı bahçe sahibi kestiği odunları götürüp mahalle arasında satıyorlar bunların denetimi de olmuyor. Bunların kaça verildiğini bilmiyoruz ama bizdeki fiyatlar ise odunun tonu 390- 440 TL, arasında oluyor" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Alican (6 yıl önce)
    Merak etmeyin köylü sizden kat kat insaflı..Bu yazdığım hiç hoşunuza gitmez ama köylü kırılmış odunu mahalle arasında 250 tl fiyatla satıyor.Gene üzüleceksiniz lakin çoğu aldı zaten bu odunlardan..Kömürede dolar bahanesi ile koyun zammı üç kuruş amerikan papazı zam görür bizim esnaf ise pek vicdanlıdır koyar binlerce kuruşu..
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)Alican isimli kullanıcı yorumuna
    Meraba kardesim ben sanliurfa Viranşehir den ismim ibrahim bana malatyadan oduncu numarasi verebilir misin ? Teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla