SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ödünsüz Bir Cumhuriyet Savunucusuydu..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir,6 yıl önce bombalı bir suikast sonucu öldürülen Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tunçdemir, şunları söyledi:

"Prof. Dr.Ahmet Taner KIŞLALI, 21 Ekim 1999 sabahı Ankara’daki evinin önünde bombalı suikasta kurban gitti. Kışlalı, arabasının ön camına konulan poşeti alırken meydan gelen patlamada yaşamını yitirdi. KIŞLALI’nın yaşamını yitirmesine neden olan patlayıcının profesyonel olarak hazırlandığı belirlendi.

Ahmet Taner KIŞLALI, Kemalizm’i aydınlar içinde en yüksek sesle savunan önder ve öğretmen bir aydındı. Kemalist kimliği yanında toplayıcı birleştirici kişiliği ile sürekli Kemalizm’i gündeminde tutan, geniş halk kitleleri ile iletişim kurmada başarılı bir devrimciydi. Bazen olayların arasından geçen zaman, birbiri ile olan bağlantısını ve anlamını kaybettirir. Bombalı ve silahlı suikast ile öldürülen tüm aydınlarımızın ölümlerinde de kişiliklerinde de ortak bir imza bulunmaktadır. Kimi ortak özellikler taşıyan ve toplumda saygın kimlikleri olan aydınların sistematik kıyımı, katillerin adresi hakkında çok net bir cevap verir. Cinayetlerin arkasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin başına çorap örmeye çalışan malum kişileri ve onların maşalarını görmek mümkündür.

Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI’ya neden kıyıldığını anlamak için onun kimliği ve kişiliği dışında referansa gerek olduğunu sanmıyoruz. Çünkü geçen zaman, KIŞLALI'nın savunduğu görüşlerin haklılığını kanıtlamış durumda. O önder, öğretmen, dürüst, örgütleyici, birleştirici ve ödünsüz Cumhuriyet savunucusuydu. Kemalist kimliği her zaman ön plandaydı. Zaman içinde ulaştığı nokta, Cumhuriyet’ten ödün veren tüm odaklara karşı diğer katledilen aydınlar gibi benzer tavır geliştirmiş olmasıydı. Kendisine yöneltilen tüm tehditlere rağmen, yazdıklarından ve yaptıklarından geri adım atmadı. Kimseye düşman değildi, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden ve saldırılarını sinsice yürüten odakların düşmanlığını kazandı. Yurtsever olmanın, ülkesini ve insanını bir bütün olarak sevebilmenin yükünü tüm “eyyamcılara” rağmen üstlendiği için ona kıyıldı.

Türk ulusunun insan onuruna yakışır bir dünyada yaşaması amacıyla kişiliğinden ödün vermeden mücadele eden, Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz savunucusu, ilerici, yurtsever, demokrat, aydın bir Kemalist olan sayın KIŞLALI 'nın katledilmesini bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Ahmet Taner KIŞLALI, gericiliğe karşı mücadelesinde katledildi. Bu katliamdan yarar umanlara hatırlatalım ki; Ahmet Taner KIŞLALI, mücadelesini kendi adına değil, bizler gibi milyonlar adına veriyordu Aramızdan ayrılışının altıncı yıllında onun bağımsız, laik, demokratik ulus devlet mücadelesi bizlere ışık tutacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız