SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Off.. Çok Şükür 3 Puan: 0-2

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:14:05
Off.. Çok Şükür 3 Puan: 0-2
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor deplasmanda karşı karşıya geldiği Şanlıurfaspor'u net bir skorla 2-0 mağlup etti. Şanlıurfaspor'la daha önce oynadığı 9 maçtan 8'ini kaybeden, 1'inde de berabere kalan Yeni Malatyaspor, 10. maçta şeytanın bacağını kırarken, ikinci yarıda sergilediği etkili futbolla, açık farkı kaçırdı. İki gol atan Yeni Malatyasporlu futbolcular, çok uygun pozisyonlarda "bencil" davranışlar nedeniyle 4 önemli gol fırsatından da yararlanamadılar. 

STAD:  Şanlıurfa Gap Arena

HAKEMLER: Volkan Bayarslan (İstanbul), Cemal Bingül (İstanbul), Mehmet Salih Mazlum (İstanbul),  4.Hakem Zorbay Küçük (Adana)

ŞANLIURFASPOR: 35. Necati Yılmaz, 3. Şaban Özel (Dk.52 21. Mehmet Sıddık İstemi), 8. Youssef Yeşilmen (Dk.79 9. Abdulkadir Özgen), 10. Kenan Karışık, 19. Onur Akbay, 23. Ekrem Hayyam Dağ, 26. Mustafa Aşan, 27. Dıogo Jorge Moreno Valente, 36. Arnaldo Edı Lopes Da Silva, 62. Umut Gündoğan (Dk.61  29. Cicero Casımıro Sanches Semado), 82. Veysel Aksu

YEDEKLER: 1. Ebubekir Elihoş, 9. Abdulkadir Özgen, 15. Magique Judikal Gouly, 21. Mehmet Sıddık İstemi, 29. Cicero Casımıro Sanches Semado, 63. Halil Köçer, 72. Ahmet Arı

TEKNİK SORUMLU: Hüseyin Dağ

YENİ MALATYASPOR: 22. Vedat Kapurtu, 5. Ali Sakal, 7. Alex Dos Santoz Gonçalves (Dk.83 81. Aydın Çetin), 8. Ramazan Kahya, 10. İrfan Başaran, 11. İskender Alın (Dk.69 9. George Akpabıo), 14. Okechukwu Godson Azubuıke, 16. Sadık Çiftpınar, 18. Gonzalo Damıan Godoy Sılva, 19. Sunday Mba (Dk.90 26. Hüseyin Kar), 52. Kemal Cingirt

YEDEKLER: 88. Ertaç Özbir, 6. Kamil İçer, 9. George Akpabıo, 26. Hüseyin Kar, 44. Osman Fırat, 47. Azad Filiz, 81. Aydın Çetin

TEKNİK SORUMLU: İrfan Buz

GOL: Dk.57 İrfan, Dk.77 Akpabio (Yeni Malatya)

SARI KARTLAR: Kemal Cingirt, Godoy (Yeni Malatya), Vedat Dağ, Mustafa Aşan, Onur Akbay, Mehmet Sıddık İstemi, Arnaldo Edı Lopes Da Silva (Şanlıurfa)

13. dakikada Şanlıurfa gole çok yaklaştı. Soldan Kenan ortaladı, topa müdahale eden Vedat elinden kaçırınca, Youssef'in önüne düştü. Bu futbolcu yakın mesafeden kötü vurdu, üstten aut.

17. dakikada Godoy, cezaalanının önünde Youssef'i düşürdü, hakem faul kararı verdi. Serbest atışı Youssef kullandı, barajı aşan top kale direğinden döndü, defans uzaklaştırdı.

21. dakikada Azubuike, orta sahadan aldığı topu sürdü, 4'e 3 pozisyonda rakibe yakalanan Şanlıurfa defansının müdahale çabasına rağmen sağdaki İrfan'a pas çıkardı. Bu futbolcunun ortası rakip defansa gitti, tehlike uzaklaştırıldı.

27. dakikada Şanlıurfaspor bir kez daha gole yaklaştı. Valente soldan cezaalanına girdi, kaleye şutladı. Sadık'ın ayak koyduğu topu kaleci Vedat son anda kornere tokatladı ve gole izin vermedi. Kornerden sonuç yok.

29. dakikada Sunday Mba, soldaki İskender'e pas çıkardı. Ceza sahasına giren İskender, çaprazdan çok kötü vurdu ve topu kale yerine auta gönderdi.

41. dakikada Yeni Malatyaspor atak geliştirdi. Soldan Sunday Mba'nın pasıyla hareketlenen Ramazan, ceza sahasına ortaladı. İrfan, gelen topu kaleye şutladı. Çok az farkla üstten aut.

43. dakikada Ş.Urfa atak yaptı. Valente'nin ortaladığı topa müdahale etmek isteyen Vedat'ın elinden kaçırdığı top, Youssef'in önüne düştü. Bu futbolcu Umut'a bıraktı. Umut, çok kötü bir vuruşla topu kalecinin olmadığı kale yerine üstten auta gönderdi.

İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

46. dakikada Yeni Malatyaspor tehlikeli bir atak geliştirdi. İrfan topu sürdü, cezasahasının önünde İskender'e vurdu. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıya iken, topu kalecinin üzerine vurdu. Yerden ve yumuşak gelen topu kaleci rahatlıkla aldı ve gole izin vermedi.

51. dakikada sakatlanan Şanlıurfa'lı Şaban'ın yerine Mehmet Sıddık oyuna dahil oldu.

52. dakikada Yeni Malatya'dan Alex sağdan cezaalanına girdi, ancak kayarak düşünce top auta çıktı.

56. dakikada İrfan'ın kullandığı faul atışından gelen topu Şanlıurfa defansı çıkardı.

57. dakikada Yeni Malatyaspor golü buldu. Sunday Mba, rakipten kazandığı topu ara pasıyla Alex'in önüne gönderdi. Bu futbolcu İrfan'a çıkardı. İrfan boş kaleye topu yuvarladı:0-1

60. dakikada Yeni Malatya gole yaklaştı. Gelişen Yeni Malatya atağında, topla buluşan İrfan, boştaki arkadaşına pas çıkarmak yerine sağ çaprazdan direkt kaleye  vurdu. Yumuşak topu kaleci kolaylıkla önledi.

61. dakikada Şanlıurfa yine direğe takıldı. Valente'nin soldan yaptığı ortaya Vedat müdahale edemeyince, bu futbolcuyu geçen top Cicero'ya geldi, bu futbolcu vurdu. Top üst direkten döndü.

71. dakikada soldan gelişen Yeni Malatya atağında, Azubuike, yine uygun durumdaki arkadaşı yerine direk kaleye vurmayı denedi, auta gönderdi.

72. dakikada Şanlıurfa atağını defans kesti ve karşı kontraatağa dönüştü. Topu ortasahadan kapan Alex soldan cezasahasına sürdü, açısını daralttı, kaleciyle karşı karşıya iken çok kötü vurdu, üstten auta gönderdi. Yeni Malatyaspor bir golden oldu.

73. dakikada Yeni Malatyaspor defansının uzaklaştırmakta güçlük çektiği topu cezaalanı önünde kapan Onur'un vuruşu aut.

76. dakikada Yeni Malatyaspor Akpabio ile kontraatak geliştirdi. Sağdan cezaalanına sokulan oyuncu, sert vurdu. Kaleci topu kornere çeldi.

77. dakikada Yeni Malatyaspor, Akpabio ile farkı ikiye çıkardı. İrfan'ın kullandığı korner atışından gelen topa yükselen Akpabio, kafayla topu ağlara gönderdi:0-2

82. dakikada cezaalanı önünde defans oyuncusunun ayağının altından kaçırdığı top Şanlıurfa için gol fırsatı oldu. Cicero kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşu aut.

88. dakikada Akpabio, defanstan gelen topla buluştu. Kaleye doğru sürdü. Cezaalanına girdi ve sağ çaprazdan çok kötü vurdu. Top kale yerine taça  kadar gitti, çok önemli bir gol pozisyonuydu. Akpabio, kötü vuruş için arkadaşlarından özür diledi.

89. dakikada Şanlırfasporlulardan topu söken Sunday Mba, pas yerine kaleye direk vurmayı denedi, çok kötü vurdu. Üstten aut.

Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı gösterdi.

90+1'de Yeni Malatyaspor yine önemli bir pozisyonu yine Akpabio ile kullanamadı. Topla buluşan Akpabio, sağdan cezaalanına girdi ve etkisiz vurdu. Top kalecide kaldı. Bu da gol getirebilecek bir pozisyonken harcandı.

Karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazanmayı başardı.

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız