SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oftaş'ın Gücü mü?

A- A+ PAYLAŞ

Lig A’da 52 puanla lider durumda olan Gençlerbirliği Oftaşspor’un, bu haftaki rakibi Mardinspor’la oynayacağı maçın yerinin belirlenmesi konusundaki haberler kafaları karıştırdı.

ÖNCE CEZA KARMAŞASI..
Malatyaspor’un 5 puan önünde lider durumda olan Oftaş’ın bu haftaki rakibi Mardinspor’un, 4 Mart tarihinde kendi sahasında Uşakspor’la oynadığı maçın çıkan olaylar nedeniyle “tamamlanamamasının” ardından, PFDK tarafından bu kulübe 2 maç ceza verildiği açıklandı. Ancak, kulübe iletilen kararın son bölümünde cezanın 1 maç olduğu belirtilip, ilk bölümünde 2 maç ibaresinin yeralması nedeniyle, Mardinspor Kulübü konuyu Tahkim Kurulu’na götürdü.

Tahkim Kurulu “tereddüt doğmakta ise de..” diyerek, bu konuya yapılan itirazı reddetti. Kurulun, 15 Mart tarihinde açıkladığı kararında, bu konu şöyle açıklandı:

“..Mardinspor Kulübü'nün E.2007/88 numaraya kayıtlı dosyasında itirazın süresinde yapıldığı ve gerekli depozitonun yatırıldığı görüldü. Dosya incelendi. Yapılan müzakereler neticesinde; P.F.D.K.'nun gerekçeli kararında FDT.nin 30/2.maddesine göre uygulanan cezanın iki maç saha kapatma olarak belirtilmiş olmasına karşın, sonuç kısmında bir maç saha kapatma cezası verildiği belirtilmiş olmakla her ne kadar cezanın miktarı konusunda bir tereddüt doğmakta ise de PFDK.nın konuyla ilgili kısa kararında cezanın iki maç saha kapatma olarak belirtilmesi ve itirazda da kabulün buna göre olması karşısında inceleme ve değerlendirme cezanın iki maç saha kapatma olduğu kabulü üzerine yapılmıştır. Bu çerçevede yapılan müzakere sonucunda, PFDK.nın 13.03.2007 tarih ve 2006-2007/840-1117 sayılı kararı ile verilen cezada yasa ve talimatlara bir aykırılık görülmediği gibi cezanın tayin ve takdirinde de bir isabetsizlik olmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, P.F.D.K.'nun anılan kararının oybirliğiyle onanmasına..”

MARDİN MALATYA’YI İSTEMİŞ..
Bu arada, saha kapatma cezasının açıklanmasının ardından, Mardinspor’un bu hafta ceza nedeniyle kendi sahasında oynayamayacağı lider Gençlerbirliği Oftaşspor maçının oynanacağı saha konusunda ilginçlikler ortaya çıkmaya başladı.

Mardinspor Kulübü, Malatyaspor’un deplasmanda olması nedeniyle ceza maçını, seyirci desteği de bulacağı düşüncesiyle Malatya’da oynamak istedi. Kulislerdeki bilgilere göre; Malatyaspor Kulübü de buna sıcak yaklaştı. Fikstüre göre 18 Mart Pazar günü oynanacak maçın, aynı saatte Malatyaspor’un naklen yayınlanacak maçı nedeniyle Cumartesi gününe alınması için de Mardin kulübünün çabaları oldu.

Kulislerde, maçın Malatya’da oynanmasına ilişkin konular görüşülürken, Futbol Federasyonu tarafından Malatya konusu hiçbir şekilde resmiyet kazanmadı ve ajanslara yansıyan maçın yeriyle ilgili ilk karara göre, Mardinspor- Gençlerbirliği Oftaş maçının 17 Mart Cumartesi günü Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanacağı belirtildi.

Bu bilgi ajans bültenlerinde yer alırken, daha sonra bu kez maçın oynanacağı şehir ve maç günü değişti. Federasyon, maçı Gaziantep Kamil Ocak Stadı’na ve 18 Mart Pazar gününe almıştı.. Federasyonun resmi sitesindeki yer ve tarih değişikliği ile ilgili açıklamada Adana konusuna hiç değinilmezken, fikstüre göre Mardin 21 Kasım Stadı’nda oynanacağı belirtilen maçın Gaziantep Kamil Ocak Stadı’na alındığı belirtildi.

Yer belirleme konusundaki gelişmelerin tamamının Gençlerbirliği Oftaş kulübü lehine olduğu iddiaları gündeme geldi. Malatya yerine Adana’nın tercih edilmesinden sonra, Adana ve Mersin’de çok sayıda Mardin taraftarının bulunduğu gerekçesiyle bu kez maçın yerinin ikinci kez değiştirilip Gaziantep’e alındığı iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

Ayrıca, federasyon sitesinde Mardinspor- G.Birliği Oftaş maçının Kamil Ocak’ta oynanacağına ilişkin haberin devamında, G.Birliği Oftaş’ın 24 Mart Cumartesi günü kendi sahasında Eskişehirspor’la oynayacağı maçın da 25 Mart Pazar gününe alındığına ilişkin açıklama yeraldı.

DİYADİN FAKTÖRÜ..
Gençlerbirliği Oftaş'ın Teknik Sorumlusu eski futbolculardan Metin Diyadin.. Eski hakem ve eski MHK üyelerinden Erdoğdu Diyadin'in oğlu.. Erdoğdu Diyadin, halen hakem camiası üzerinde çok etkili bir isim olarak biliniyor.. Bir de halen faal hakem olarak görev yapan Serdar Diyadin var, o da Metin Diyadin'in kuzeni..

Malatyaspor, geçtiğimiz sezon küme düşmeme mücadelesinde çekiştiği rakibi Denizlispor'a, hem Malatya'da, hem de Denizli'de aynı sonuçlarla 1-0 yenilmiş, "6'şar puanlık" denilen bu iki maçtan büyük hasarla çıkmıştı.

İlginç tesadüf, Denizlispor'la oynanan bu iki maçta da, Serdar Diyadin yan hakemdi. Malatya'da 17 Eylül 2005'te oynanan ve 1-0 mağlubiyetimizle sonuçlanan maçtan sonra 19 Eylül 2005'de malatyahaber.com'da yeralan değerlendirmede, Eren'in 55. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp 10 kişi kaldığı belirtildikten sonra, ".... Malatyaspor yine 10 kişi ve maçın bitimine 35 dakika var. Malatyaspor taktik değişikliklere gitmek zorunda kalınca, Denizli hakimiyeti artıyor ve 76. dakikada konuk takımın golü geliyor. Maç sonrası, maçın yan hakemlerinden Serdar Diyadin’in eski hakem ve halen hakem camiasında önemli etkisi olan (yakını) Erdoğdu Diyadin’in de çok yakın dostu olduğu istihbar edilen Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Malatyaspor 10 kişi kaldıktan sonra etkili olup, galip geldiklerini söylüyor. Malatyaspor’un 3 puanı gidiyor.." denilmiş..

Küme düşmeme mücadelemizdeki rakibimiz Denizlispor'la Denizli'de 26 Şubat 2006'da karşılaşmışız. Serdar Diyadin, nasıl tesadüf etmişse bu Denizli maçında da yan hakem. O maçı 84. dakikada yediğimiz golle 1-0 mağlup kapatmışız..

Malatyaspor, bu "hayati" puan kayıplarıyla küme düşmüştü..

Lig A'ya düşen Malatyaspor, 11 Kasım 2006'da Metin Diyadin'in teknik direktörlüğündeki Gençlerbirliği Oftaşspor'la Ankara'da karşı karşıya gelmiş. Malatyaspor çok kötü oynuyor ama, hakem Süleyman Abay da tepesinde.. Rakip golü atıp öne geçiyor.. 60. dakikada Malatyaspor aleyhine öyle bir penaltı veriliyor ki, o maçın haberinde de yazmışız, "rakip oyuncular bile şaşırdı" diye.. Bu penaltıyı atan Oftaş durumu 2-0'a getirmiş.. 70'de Malatyaspor skoru 2-1'e taşıyor.. Hakem 80'de Alper'i oyundan atarak Malatyaspor'u 10 kişi bırakıyor ve Oftaş, maçı 2-1 kazanıyor.

Yine Gençlerbirliği Oftaşspor’un, 24 Şubat’ta kendi sahasında İstanbulspor’la oynadığı maçta da ilginç bir olay yaşanmıştı. İstanbulspor’un etkili oyuncularından Elvir Baliç, 0-0 sonuçlanan ilk yarının ardından soyunma odasına giderken, seyircilerle olumsuz diyaloğa girdiği iddiasıyla “koridorda” kırmızı kart görmüş, ikinci yarıya 10 kişi çıkmak zorunda kalan İstanbulspor karşısında, Oftaş maçı 85. dakikada attığı golle 1-0 kazanabilmişti. Elvir Baliç’e, maçın gözlemcisinin uyarısıyla “kırmızı kart” gösterildiği öne sürülürken, İstanbulspor Sportif Danışması Saffet Sancaklı, dengede giden karşılaşmanın devre arasında Baliç'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasının rakip karşısında dirençlerini kırdığını söyleyerek, “''Ben hiç devre arasında kırmızı kart gösterildiğine şahit olmamıştım. Hakemin söylediğine göre oyuncumuz, rakip seyirciyle bir diyaloga girmiş. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında 10 kişiyle oynamak hiç kolay değil..” diye tepkisini açıklamıştı.

Geçen yıl 2. Lig B kategorisinde, A kategorisine yükselme mücadelesi veren Kasımpaşa'nın bu mücadaledeki rakibi Oftaş.. Kasımpaşa, kendi evinde Siirt ile oynuyor ve maç 2-2 berabere sonuçlanıyor. Bu maçla ilgili Milliyet Gazetesi'nde, Kasımpaşa yöneticilerinin bir iddiası, "..Ev sahibi yöneticiler, ASAŞ'ın hocası Metin Diyadin'in kuzeni olan ve dün yan hakem olarak görev yapan Serdar Diyadin'in iki golde de ofsaytı vermediğini savundu.." şeklinde yeralıyor. Gençlerbirliği OFTAŞ'ın, geçen yılki adının Gençlerbirliği ASAŞ olduğunu hatırlatalım.

Yine bir hatırlatma.. Eski Merkez Hakem Kurulu başkanı Ufuk Özertem, Oftaş'ın bağlı olduğu Gençlerbirliği Kulübü'nün yönetiminde Asbaşkan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız