SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oğlum İntihar Etmedi'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı iken ölü bulunan Behçet Oktay'ın 1. ölüm yıldönümünde mezarı başında yapılan anma töreninde, ailesi cinayet iddialarını yeniledi.

Özel Harekat Dairesi eski Başkanı Behçet Oktay için memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde anma töreni düzenlendi. Oktay'ın ölüm yıldönümü nedeniyle ilçede dev fotoğrafları Türk bayrakları ile birlikte asılırken, ilçe merkezinde dev Türk bayrağının da taşındığı bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüş öncesinde polisler ile ile Behçet Oktay'ın ağabeyi Nezih Oktay arasında izin verilmemesi nedeniyle kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma daha sonra yürüyüşe izin verilmesi ile son buldu.

Dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüş, Hekimhan Mezarlığı'ndaki Behçet Oktay'ın mezarı başına kadar devam etti. Mezarlığa Özel Harekat Diyarbakır Şubesi'nce de çelenk gönderildiği görüldü. Özel Hareket Malatya Şube Müdürü de mezarlığa gelerek baba Mehmet Oktay'ın elini öptü.

Behçet Oktay'ın babası Mehmet Oktay, oğlunu mezarı başında gözyaşlarına hakim olamadı. Sık sık içini çekerek oğlunu mezarı başındaki fotoğrafına bakan acılı baba Mehmet Oktay, mırıldanarak, "Her şeyi biliyordun" dedi.

Baba Mehmet Oktay yaptığı açıklamada, "Oğlum intihar etmedi. Öldürdüler ve devlet sahip çıkmadı. Tamam mı? İntihar süsü verdiler, intihar etti dediler. Maalesef benim oğlum öldürüldü ve öldürdüler. Benim diyeceğim bu kadardır" dedi.

Ağabey Nezih Oktay ise yaptığı açıklamada, "Şunu unutmasınlar, bu Türkiye Cumhuriyeti'nin kahramanın kanı yerde kalmayacak. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Kendisini vatana, bayrağa, cumhuriyete adamış bu büyük kahramanın intihar etmesi mümkün değildir. Kardeşim resmen organize bir cinayetle öldürülmüştür" dedi.

Behçet Oktay'ın mezarı başındaki anma törenine katılanlar, mezarlıktaki şehit mezarlarının da ziyaret ederek, yine toplu halde yürüyüş yaparak Taşhan'daki anma törenine katıldılar. Buradaki anma töreninde Behçet Oktay'ın slayt gösterileri sunulurken, tören bitiminde Mevlit okutuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız