SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oğlum Irkçıların Kurbanı'

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2 yıl önce bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Malatyalı Türk teknisyenin, 40 kişinin ölümünden sorumlu tutulan bir ırkçı grup tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 3 Şubat 2008 tarihinde meydana gelen olayda, 4 yıldan beri bu ülkede elektrik teknisyen olarak çalışan 27 yaşındaki Deniz Irmak, uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda öldürülmüştü. Irmak'ın olaydan sonra cesedi Malatya'ya getirilerek toprağa verilmişti.

Deniz Irmak'ın Malatya'da yaşayan babası Mevlüt Irmak, olaydan sonra Rusya'ya giderek davaya müdahil olduğunu, ancak ikinci kez gidemediğini belirterek, davanın şuanda hangi aşamada olduğunu bilmediğini söyledi. Irmak, kendisine verilen bilgide olayın 3 Rus tarafından gerçekleştirildiğinin ve katillerin yargılandıklarının anlatıldığını ifade etti.

Kendisinin maddi durumunu iyi olmadığı için avukat tutarak Moskova'daki davayı takip edemediğini belirten Mevlüt Irkmak, Dışişleri Bakanlığı'ndan kendisine avukat verilmesi ve davayı takip edebilmesi için ekonomik destek sağlanması ile ilgili olarak yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verildiğini kaydetti. Irmak, kendisine gönderilen yazıda, avukat tutulamayacağı ve bu konuda bir kaynaklarının olmadığının bildirildiğini ifade etti.

Oğlunun 18 ay askerlik yaptığını ve yurt dışında çalışırken kazandığı parayı ülkesine göndererek katkı sağladığını belirten Irmak, "Benim maddi durumum iyi değil. Devlet, bize bu konuda yardımcı olmalı. Devlet bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmeli" dedi.

Cinayet olayı ile ilgili olarak kendisine gönderilen evraklarda oğlunun Rusya'daki büyük bir ırkçı gruba mensup kişiler tarafından öldürüldüğünün bildirildiğini belirten Mevlüt Irmak, "Gönderilen evraka göre, Deniz'i öldüren 3 kişi bu ırkçı grubun üyesi. Bu ırkçı grubun Rusya'da 40 civarında kişiyi öldürdüğü belirtiliyor. Irkçı grubun kaç kişi olduğu bilinmiyor. Davanın şu anki aşamasını bilmiyorum" ifadelerini kaydetti.

Acılı baba Mevlüt Irmak, Moskova'daki davayı takip edebilmek için kendisine maddi ve manevi destek verilmesini talep etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız