SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oğlum Uyarısız Düşürülmüştü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:48
A- A+ PAYLAŞ

22 Haziran 2012'de Türkiye'ye ait F4 keşif ve eğitim uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağının düşürülmesinin devletin aldığı doğru bir karar olduğunu söyledi. 

22 Haziran 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı, Malatya Erhaç Havaalanı’ndan kalkan RF-4E Fantom F4 tipi askeri keşif uçağının Suriye tarafından ihtarsız olarak düşürülmesi sonucu pilotlar Hava Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuştu. Düşürülen uçak Akdeniz'in bin 260 metre derinliğinde bulunmuştu. Uçağın düşürülmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesini değerlendirdi. 

Angajman kurallarının oğlunun da içinde yer aldığı uçağın düşürülmesi sonucu değiştiğini hatırlanan Ertan, “2012’de oğlumun da içinde bulunduğu Türk askeri keşif uçağının düşürülmesinin ardından angajman kuralları değişmişti. Türk Hükümeti, sınıra yaklaşan, sınır ihlali yapan uçakların düşürüleceği belirtilmişti. Bir süre önce de bir helikopter düşürülmüştü. 24 Kasım’da da angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağı düşürüldü. Bu devletin aldığı doğru bir karardır" dedi.

Ali Ertan, asla öç alma gibi bir hislerinin olmadığını belirterek,“Olayın üzerinden 3 yıl geçti ama oğlumun acısını unutmam mümkün değil. Çünkü bir ülkenin uçağı düşürülüyor ve bir can kaybı yaşanıyor, unutmak imkansız. Keşif amaçlı, silahsız bir uçaktı ve Suriye tarafından düşürüldü. Hiçbir uyarıda da bulunulmamıştı. Halbuki düşürülen Rus uçağına en az 10 kez uyarı yapıldığı açıklandı. Ama oğlumun içinde olduğu uçağa kesinlikle uyarı yapılmamıştı, bilerek düşürülmüştü. Rus uçağı ise uyarılara rağmen Türkiye sınırının içine geçtiği için düşürülmüştür. Bizim öç alma hissi gibi düşüncemiz yok. Bizim için önemli olan ülkenin çıkarlarıdır. Ülkemin çıkarları varsa göz yumulmaz. Biz vatanımız ve bayrağımız için yaşıyoruz. Oğlumun çocukları büyüdü. Birisi o şehit olduktan sonra dünyaya gelmişti. Büyük oğlu ise ilkokul 4’üncü sınıfta okuyor. Burak çok üzülüyor. İçine kapanık durumda, devamlı babasını arıyor. Şehitlik mertebesini de biliyor. Babasının kendisini manevi olarak gözlediğini düşünüyor. Çok çalışıyor, hep kendini derslerine veriyor. Babası onun da pilot olmasını istiyordu” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız