SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oğlum 'Yaramı Sarın, Tekrar Gideceğim' Demiş"

0
Güncellendi - 2016-07-26 02:18:24
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki vermek için sokağa çıkan Fuat Bozkurt’un (31), yaralandıktan sonra kendisine yardım etmeye çalışan bir milletvekiline, “Vekilim bana bir doktor getir ki yaramı sarsın ben tekrar gideceğim” dediği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki vermek için sokağa çıkan Fuat Bozkurt (31), son çektiği videonun ardından dakikalar sonra helikopterin ateş açması sonucu şehit düştü.   Bozkurt’un çektiği videoda, üst üste geçen uçakların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) üzerinden uçtuğu anlar saniye saniye kaydedildi. Vatandaşlar çevrede ne olduğunu anlamaya çalışırken, alçaktan uçan uçaklar dakikalar sonrası meclisi bombaladı.

“GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONUNA KAYDETTİ”

fuatbozkurt15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepki göstermek için Ankara'da sokağa çıkanlar arasında Malatyalı Fuat Bozkurt (yandaki fotoğrafta) da vardı. Bozkurt, Ankara’da yaşanan dehşeti cep telefonuna kaydederken, dakikalar sonra önce helikopterin açtığı ateş daha sonrada meclisin bombalanması sonucu vücuduna kurşun ve şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle şehit düştü.

Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, oğlunun darbe girişimini duyduktan sonra abdestini alıp, darbe girişimine karşı durmak amacıyla dışarı çıktığını ve helikopterden açılan ateş sonucu şehit olduğunu söyledi.

Baba Bozkurt, oğlunun Ankara’da bir firmada iş makinesi operatörü olarak çalıştığını kaydederek, “Oğlum yaralandıktan sonra arkadaşı kurşun gelmesin diye köprünün altına çekmiş. Yarasına da atletini, gömleğini çıkarıp tampon yapmış. Orada bir milletvekili geçerken görmüş. Oğluma ‘ben vekilim’ demiş. Oğlumda ‘vekilim bana bir doktor getir ki yaramı sarsın ben tekrar gideceğim’ demiş. Onu der demez vekil ağlamış” dedi.

“ELİMDEN GELSE BİR KAŞIK SUDA BOĞARIM”

‘Vatansız can bir şeye yaramaz’ diyen acılı baba, şunları söyledi: “Elimden gelse o darbe yapmak isteyenleri bir kaşık suda boğarım ama elimden gelmiyor. Bu kadar hain bir insan olamaz. Hem milletin hem de devletin parasını al sonra kalk ihanet et. İnan ki PKK’ya karşı böyle savaşsalar, PKK kalmazdı. Ama adamlar hainmiş. Ben operasyona giden askerleri de PKK’nın vurduğunu tahmin etmiyorum yine bunlar yapmıştır. Rus uçağını düşüren bunlar. Adamlar yerleşmişler bir sefer, örümcek ağı gibi her tarafı sarmışlar. Fethullah Gülen’i hiçbir zaman izlemedim. Adını duyduğum zaman televizyonu kapatıyordum. Hiç dinlemedim. Oldubitti sevmedim. Timsah gözyaşları dökerek, Kuran okuyordu. Kuran’a kurban olayım. O insan böyle yapar mı? Bunu gâvur gâvura yapmaz. Hiç sevmedim canı cehenneme. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Vatandaşlarının peşini bırakmıyor. Eskiden seferberlikte ölen insanlar kayıptı. Çoğu kayboldu, gelmedi. Bugün böyle bir şey olduğu zaman en azından devlet peşimizde, ihtiyacımızı karşılıyor. Geldiler, bizle ilgilendiler. Valisi, Kaymakamı, Belediye Başkanı herkes geldi ve bizimle ilgilendi. Allah hepsinden razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımıza, devletimize zeval vermesin, onları esirgesin.”

“OĞLUM ÇOK GÜZELDİ"

Şehit Bozkurt’un annesi Sebahat Bozkurt, oğlunun kazanmasına rağmen üniversiteye gitmediğini, kendilerine bakmak için çalıştığını anlattı.

Acılı anne, “Oğlum milletimiz için canını verdi. Binlerce şükür olsun. Ya çıkmasalardı, canlarını vermeselerdi ne olacaktı? Allah herkese sabır versin. Binlerce insan öldü. Oğlum her zaman kahramandı. Milleti için canını verirdi. Anneye, babaya, milletine canını verdi” diye konuştu.

Oğlunun fotoğrafını bağrına basan acılı anne, “Oğlum milletimiz için canını verdi. Binlerce şükür olsun. Ya çıkmasalardı, canlarını vermeselerdi ne olacaktı? Allah herkese sabır versin. Binlerce insan öldü. Eskiden olan darbelerde böyle olmadı. Asker sokaktaydı geldi herkesin evini aradı, çıkıp gittiler. Bu katliam gibi bir şey oldu. Oğlum her zaman kahramandı. Milleti için canını verirdi. Şimdiye kadar annesini, babasını, kardeşlerini hiç üzmedi. ‘Anam, babam sağ olsun çalışır ben bakarım’ diyordu. Üniversiteyi kazanmıştı gitmedi. ‘Çalışıp anneme, babama bakayım. Ben gidip okursam size kim bakacak?’ dedi. Anneye, babaya, milletine canını verdi. Allah’ım verdi, Allah’ım aldı. Allah’ım niyetlerini nasip etti. Oğlum çok güzeldi. Mezarı da güzel, kendisi de güzeldi” ifadelerini kullandı.

“SON OLARAK FACESİNDEN GÖRÜNTÜ PAYLAŞMIŞ”

Bozkurt’un ağabeyi Fatih Bozkurt ise, kardeşiyle darbe girişiminin yaşandığı gece 23.30’da görüştüklerini daha sonra kendisinden haber alamadıklarını ifade etti.

Kardeşinin yaşanan olayları kaydedip, sosyal medyaya yüklediğini ve bunun son görüntüsü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Rahmetli vurulmadan 5 dakika önce kendi facesinden video yayınlamıştı. Sürekli ‘tekbir’ diye bağırıyordu. En son videosu da oydu. Helikopterin ateş açması sonucu vuruluyor. Meclisin arka tarafına düşen bombadan dolayı vücudunda şarapnel parçaları vardı. Çok şükür o kadar ezik bir bedeni yoktu. Allah’ıma binlerce şükür olsun. Bu devlet, milletsiz olamaz. 4 kardeştik, biri gitti 3 kardeş kaldık. Yine gideriz. Bizi bu halen sokanlar, ezik insan grupların Allah bin türlü belasını versin. Biz onları Allah’a havale ettik. Bugün benim evimde cenaze yok, düğün var. Ben gardaşımı al bayrak altında gönderdiysem ne mutlu bana. Ben yine giderim. Doğu’da askerlik yaptım, yaralanmadan geldim. Demek şehitlik kardeşime nasipmiş.”

Olay gecesini de anlatan Fatih Bozkurt, “Darbe girişiminin olduğu gece rahmetli 23.30 gibi bizi aradı. Dışarının karıştığını söyledi. Bizde dikkat etmesini söyledik. ‘Tamam’ dedi ama gece bir haber gelmedi. 02.30-03.00 gibi meclisin arkasında bulunmuş. 3 kişilermiş kendisi ve diğer bir arkadaşı vuruluyor ama ortadakine bir şey olmuyor. O arkadaşı vurulan diğer arkadaşını ambulansa, kardeşimi de köprünün altına götürmüş. O arada rahmetli telefonunu düşürüyor. Arkadaşına ‘telefonumu getir’ diyor. Arkadaşı telefonunu getirirken, bakıyor ki yok. O kargaşa da aramaya başlıyor ama bulamıyor. Kim götürdü, nasıl götürdü, neler yaşandı bilmiyoruz. Yüksek İhtisas Hastanesi morgunda buldum. Fırat ismiyle kendisini buldum. Çok şükür buldum. Ölüye, cenazeye şükredilmez ama yine de kayıp değildi. Bugün hala bulunamayan insanlar var. Allah mekanını cennet etsin. Allah devletimize zeval vermesin.

Rahmetli vurulmadan 5 dakika önce kendi facesinden video yayınlamıştı. Sürekli ‘tekbir’ diye bağırıyordu. En son videosu da oydu. Helikopterin ateş açması sonucu vuruluyor. Meclisin arka tarafına düşen bombadan dolayı vücudunda şarapnel parçaları vardı. Çok şükür o kadar ezik bir bedeni yoktu. Allah’ıma binlerce şükür olsun” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

fuatbozkurt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ufuk (7 yıl önce)
    Cenabı Allah insana dünyada çok güzel şeyleri nasip eder.Para , mal, mülk,itibar ve ne olursa olsun sonunda ölüm.İşte bunlar sadece dünyadaki sınavdır. Fuat kardeşim dünya ve ahiretteki en şerefli mertebe şehadet ona nasip olmuş.Ne mutlu ona ve onun gibi Allah yolunda şehadete erenlere. Fuat kardeşim mekanın cennetin en güzel yeri olan Resulullahın yanı olsun.Bu yiğit kardeşimi yetiştiren anne babasının ellerinden öperim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Vatan sana minnettar şehidim. Allah şehit yakınlarına sabır versin. Gazilere şifa versin. 40 yıldır söndürülemeyen PKK ateşinin durdurulamadığı bu darbe ile gün yüzüne çıkarak açığa kavuşmuştur. G.Doğuda askerlik yapanların çoğu şunu iyi bilirler: "PKK elebaşları kıstırıldı, tamamını yok edecektik ki birden nasıl olduysa operasyon durdu ve elemanlar kayboldu." Kendi menfaatleri için halkını uçak ve helikopterlerle bombalayarak, üzerlerine tank sürerek, ve silahlarını seriye takıp kurşunlarla yok etme eğiliminde bulunarak darbe yapanların, geçmişte neler yapmış olabilecekleri ise siz okuyucular tarafından az çok tahmin edilebilmektedir. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • muammer (7 yıl önce)
    Bu ülke için kanını toprağa akıtan kardeşlerimizden Rabbim ebediyyen razı olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Sözün bittiği yerdeyiz.
    0
    0
    Yanıtla