SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esra Kızım, Başımın Tacı.. Hoş Geldin"

0
Güncellendi - 2016-01-16 15:37:02
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Çınar Kaymakamlığı Memuru Esra Köse Başaran (31), memleketi Doğanşehir’de gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Başaran’ın annesi Sümbül Köse, ‘Kızım gelin geldiğin eve kefeninle de geldin’ diyerek, ağıt yaktı.

Diyarbakır Çınar'da terör örgütünün hain saldırısında 1 polis şehit oldu, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Olayda Polis Lojmanının 1. katındaki dairede Malatya Doğanşehir Günedoğru Mahallesi nüfusuna kayıtlı Polis Memuru Cengiz Başaran ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Tuğra, kız kardeşi İlknur Başaran yaralanmış, Doğanşehir İstasyon Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Çınar Kaymakamlığı’nda memur olarak çalışan eşi Esra Köse Başaran ise hayatını kaybetmişti.

DOĞANŞEHİR’DE TOPRAĞA VERİLDİ

3fa59fa0-28ca-4a36-a008-d5cdcdb6b8cdBaşaran’ın cenazesi Diyarbakır’dan doğup büyüdüğü Doğanşehir İlçesi’ne getirildi. Merkezdeki Çarşı Camii’ne getirilen Başaran’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan kardeşi Erol Köse, uzun süre gözyaşı döktü.

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Doğanşehir’li polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Tuğra Başaran'ın yaralandığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden şehit Esra Köse Başaran için Doğanşehir ilçesindeki Çarşı Camii'nde Cuma Namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenaze Namazını İl Müftüsü Ümit Çimen kıldırdı.

“BAŞIMIN TACISIN HOŞ GELDİN”

Cenaze namazının ardından Başaran’ın cenazesi, eşi Cengiz Başaran’ın Günedoğru Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Esra Köse Başaran’ın annesi Sümbül Köse, “Gelin geldiğin eve yine gelin oldun geldin. Gelin geldiğin eve kefeninle de geldin” diyerek, ağıt yaktı.

Esra Köse Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran ise, cenazeyi asker selamıyla karşılayarak, “Esra kızım hoş geldin. Asker selamıyla hoş geldin. Başımın tacısın hoş geldin” dedi.

Acılı anneler, birbirlerine sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.

Başaran’ın cenazesi, Doğanşehir İlçesi Günedoğru Mahallesi mezarlığında defnedildi.

“BEN KUZUMA NE DİYEYİM?”

Esra Köse Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran, cenazenin getirilişi esnasında, “Kuzum ben öleydim. Ben kuzuma (torunuma) ne diyeyim? Ben eşine ne diyeyim? Annen tatile mi gitti diyeyim? Anneni yurtdışına mı saldık diyeyim kuzum? Daha 2 yaşında kuzusu ne diyeyim? Ana benim canım nere de demez mi? Sen gelmeden ben senin canını gömdüm mü? diyeyim. Kuzum ben ne diyeyim? Bana bir şey söyleyin ne diyeyim? Ben oğluma ne diyeyim? Ben kuzumun göçüğüne ne diyeyim? Annen öle, tayinin mi çıktı?” diyerek, ağıt yaktı.

“GELİNİMİ GELİN EDİYORUM”

3b49661c-10b0-4705-9617-0cdccf83e738AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve emniyet mensuplarına sarılan Başaran, “Diyarbakır viran ola. Beni viran etti Diyarbakır. Taş taşın üzerinde kalmaya. Ben kuzularıma ne diyeyim? Ben hangisini elime alayım? 4 kuzunun hangisini eline alırsın? Hepiniz buradasınız, bir yol gösterin. Benim kuzularım sokaklarda kaldı. Daha kağıtlara yazıyor ‘anne çocuğumla, eşimi buldun mu?’ diyor. Buldum oğlum. Sen gelmeden gelin ediyorum. Gelinini gelin eden varmış biliyor musun? O da benim. Gelinimi bugün gelin ediyorum. Ama damadı yok. Canımdan can aldılar. ‘Çınar’da emniyet vardı, şimdi yok’ demişler. Bütün her yerde emniyet var, ben varım. Gelsin, bana gelsin. Yavrularıma gelmesin bana gelsinler” dedi.

“BENİM ATEŞİMİ KİMSE SÖNDÜREMEZ”

Başaran, gazetecilere dönerek, “Yetkililere, duyanlara yazın. Hepsine gönderin. Benim sesimi duysunlar. Benim kuzularımı onlar kavurdu, kendiler kavrulaydı. Ben 2 yaşındaki çocuğa ‘annem nerede derse?’ annen yurtdışına gitti, onu getireceğim mi diyeyim? Babaannen öleydi. Yazın duysunlar, o meclise yazın. Vatan sağ olsun demeyeceğim onlar için. Onlar kaç tane anneleri yaktılar, kül ettiler. Hepimizi yaktılar. Onları kızdıran, şişiren onlar. Onları bu seviyeye getirenler onlar. Destek veren onlar. Söylediklerimi söyleyin. Ben ulaşamıyorum, siz ulaşın. Benim ateşimi hiçbir şey söndüremez. Bir odanın içerisine 4 tane soba kurulur mu? Ben duramıyorum, evin içerisinde 4 tane soba yanıyor. Annen öleydi Cengiz’im. İlknur’um annen öleydi. Çocuk bakmaya gittin, hedef oldun. Yiğit’im yanmış, köz olmuş. Gelinim enkazın altında 2 gün kaldı. Ben öleydim kuzularıma bir şey olmayaydı, yuvası dağılmayaydı. Kuzumun evinin içerisine atmışlar. Onları cani gibi yetiştirenler köz olsun” diye konuştu.

vaHain saldırıda yaralanan Doğanşehirli polis memuru Cengiz Başaran ile oğlu Yiğit Tuğra Başaran'ın tedavilerinin GATA'da sürdüğü, aynı saldıra yaralanan polis memurunun kardeşi İlknur Başaran'ın da Diyarbakır'da tedavi altında olduğu öğrenildi.

Cenaze törenine Vali Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erdoğan (8 yıl önce)
    Şehitlerimize Allahtan Rahmet Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.Artık ülkenin tek vücut olup bu derdi def etme zamanı geçmektedir Karayılan demeç veriyor sol gruplara Devrimciyim demekle diyor devrim yapılmaz yani sizde Şehirlerde kaosu başlatın diyor dış ülkelerden müdahale istiyor bunların tek amacı var olan Düzeni yıkmak rabbim hepimizi şer güçlere karşı korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celalettin Kemal Uncuoğlu (8 yıl önce)
    Allah sizleri kahretsin inşallah pkklı hainler..
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yurdakul (8 yıl önce)
    çözüm süreci diyen arkadaşlar memlekette adamlar 1 ton patlayıcı ile eylem yapıyor bu patlayıcılar sizin çözüm sürecinizin eseri ... övününn
    0
    0
    Yanıtla
  • Elimden Gelen (8 yıl önce)
    Çaresizin dualarımızla ölenlere rahmet, yaralı ve gazilere şifa diliyoruz. Rabbim ihanet eden ve destekleyenleri zelil etsin. Hiç olmasa haberi okuyup kendi kendimize söyleneceğimize imkanı olanlar taziyeye imkanı olmayanlarda her platformda tepkisini dile getirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla