SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci Eylemine Hoca Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:04
Öğrenci Eylemine Hoca Desteği
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri alan dışı atama iddiaları nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde eylem yaptı. 

Çeşitli dövizleri taşıyarak eylem yapan öğrencilerin adına konuşan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çırak, “Ülkemizde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti veren psikolojik danışmanlar, bu alana eleman yetiştiren öğretim elemanları ve bu hizmeti gelecekte yürütecek olan öğrenciler olarak, meslek alanımıza geçmişten bugüne dek yapılmakta olan ve bir kez daha gündeme getirilen alandışı atama ayıbına son verilmesini istiyoruz. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin, bu alanda eğitim almış profesyonel kişilerce verilmesi, bireylerin psiko-sosyal gelişimleri açısından olduğu kadar sağlıklı ve demokratik bir toplum olabilme açısından olduğu kadar sağlıklı ve demokratik bir toplum olabilme açısından da son derece önemlidir. Uzmanlığın giderek önem kazandığı ve sadece uzmanlık kazandığı alanla sınırlı yeterlilik kazandığı günümüz eğitim sisteminin çıktısı olan bireylerden yetişmediği alanda hizmet beklemek hizmeti verene de alana da yapılan bir haksızlıktır. 2011’de Psikolojik Danışma ve Rehberlik programına 4 bin 109 öğrenci alınmıştır. Bu demek oluyor ki 3 yıl sonra yeteri kadar mezunumuz olacaktı” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çırak şunları söyledi:

“Nasıl ki, bir veteriner hekimin Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Hekimi olarak görevlendirilmesi ne kadar akıl dışı ise, psikolojik danışma ve rehberlik alanına felsefe, sosyoloji mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanması da ihtiyaçla açıklanamayacak düzeyde akla, aykırı, keyfi ve anlaşılmaz bir uygulamadır. Nasıl bir tıp kursu ya da avukatlık kursu açılıp bu alanlara hukuk fakültesi mezunu veya tıp fakültesi mezunu dışında atama yapılamıyorsa, rehberlik kursu da kesinlikle açılmamalıdır.”

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğrencilerinn yaptığı eyleme Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çırak ile birlikte aynı bölümün öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Taşkın Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Abdullah Atlı’da destek verdi.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız