SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci İçerde, Veli Dışarda..

A- A+ PAYLAŞ

Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava Malatya'da yaklaşık 9 bin öğrenci katıldı.

Başta Anadolu ve Fen Liseleri olmak üzere Ortaöğretim Kurumları’nda sınavla öğrenci alan Liseler için uzun süreden beri sınava hazırlanan ilköğretim okullarının 8.sınıf öğrencileri Pazar günü gerçekleştirilen sınavda tek dökerken, velileri de dışarıda aynı heyecanı yaşadılar.

Saat 10.00’da başlayan ve 120 dakika süren OKS’de adaylara Türkçe, Matematik , Fen ve Sosyal Bilimler’den 25’erden 100 soru soruldu.

Kesintisiz 2 saat süren sınavda öğrenciler tek dökerken, öğrencilerin yakınları da okulların bahçesinde heyecanlı şekilde beklediler. Sınav sonrasında da öğrenciler aileleri ile kucaklaştılar.

Sınavdan çıkan adaylardan büyük bölümü soruların fazla ağır olmadığını, özellikle Türkçe ve Sosyal Bilimler sorularının Matematik ve Fen Bilimleri sorularına göre daha kolay olduğunu belirttiler.

Uzun süre hazırlandıkları OKS’yi geride bırakan adaylar ve aileleri bu kez de sonuç heyecanı yaşamaya başlayacaklar.. OKS sonuçlarının önümüzdeki ay içerisinde açıklanması ve ardından da tercih heyecanının yaşanması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız