SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğrenci İntihara Kalkıştı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kadın Platformu, devlet yetkilerinin, 16 yaşındaki lise öğrencisinin tecavüz olayındaki sorumluları koruduğunu belirterek mağdura sahip çıkılmadığını öne sürdü.

Akçadağ Çok Programlı Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ç.A.’nın erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğramasındaki sorumluların korunduğu ve yetkililerin sorumluluk almayarak olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı iddia edildi. Akçadağ’daki tecavüz olayı ile ilgili Malatya Kadın Platformu üyeleri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) binasında bir basın açıklama yaptı.
Platform adına açıklamayı yapan Nural Kızıldağ, akıllarda soru işareti bırakan bu olayın sorumlularının bir an önce bulunması gerektiğini belirtti.

“YETKİLİLERİN TUTUMLARI DİKKAT ÇEKİCİ”
Tecavüz olayının arkasında çok fazla soru işareti olduğunu belirten Kızıldağ, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamaları ve Akçadağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Aydın’ın ‘bu olayla okulun ilgisi yok’ diyerek sorumluluktan kaçarlarken, okul müdürlüğü ve idarecilerin tutumu oldukça dikkat çekicidir. Bizler Malatya Kadın Platformu olarak sormak istiyoruz ve Bu soruların cevaplarının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. “

“SORUMLULUKLAR BİLİNMİYOR MU?”
Kızıldağ şöyle devam etti:

“Pansiyonlu olarak eğitim-öğretim gören öğrencilerin okuldan ayrılmaları izne bağlıdır. Öğrencinin okuldan ayrılması ancak dilekçe sahibi ve belirleyeceği kişilerce sağlanabilir. Dilekçe verdiği iddia edilen Ç.A.’nın annesinin okur-yazar olmadığı biliniyor. Bu dilekçeyi kim imzaladı? Ç.A. okuldan kimle, nasıl ayrıldı?

Tecavüze uğrayan Ç.A’nın kardeşleri, olayın açığa çıkması ile birlikte okuldan uzaklaştırıldı. Sonra neden tekrar okula alındı. Bu süreçte çocuklar ne türlü hakarete ve aşağılamaya tabi tutuldu. Burada Akçadağ Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğu nedir? Ç.A tekrar okula döndükten sonra, kendisini okul tuvaletine kapatarak intihar etmek istemiş, tuvalet kapısı arkadaşları tarafından kırılarak çıkartılmıştır. Okul idaresinin bu olaylardan hiç mi haberi yok?” dedi.

“MAĞDUR NEDEN KORUMA ALTINA ALINMADI?”
Tecavüze uğrayan Ç.A’nın fiziksel şiddete uğradığının doktor raporuyla tespit edilmesine rağmen tecavüz eden kişi hakkında niçin herhangi bir işlemin neden yapılmadığını soran Kızıldağ, şöyle devam etti:

“Mağdurun korunma altına alınması gerekirken kendi beldesindeki bir okula gönderilmesi ile sorunu çözmeye çalışan zihniyet mağdurun üzerindeki psikolojik ve çevresel baskıyı daha da arttırdığının farkında değil midir? Asıl olan devletin 16 yaşındaki Ç.A’yı bu ortamdan uzaklaştırıp daha uygun bir ortam veya çevrede eğitimin devam ettirilmesi gerekmez miydi?

"DEVLET TECAVÜZCÜLERİ KORUYOR MU?”
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açıklamalar, kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yerine, sorumluluktan kaçmış ve Ç.A’yı suçlamıştır. Oysa bu okulda rehber öğretmen olmadığı, böyle bir olaydan sonra rehber öğretmen ataması yapmak, neleri kapatmanın hesabıdır?

Bunları alt alta sıraladığımızda sonuç bizler için şaşırtıcı değildir. Çünkü tecavüzcü hakkında bir işlem yapılmaması her zamanki gibi devletin ve bu zihniyetin tecavüzcüleri koruyup kolladığının göstergesinden başka bir şey değildir.”

Başta Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve bu işte ihmali bulunan kişiler hakkında Malatya Valiliği ile savcılığının gerekli soruşturmayı başlatmasını beklediklerini söyleyen Kızıldağ, Malatya Kadın Platformu olarak bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Açıklamaya BDP, EMEP, ÖDP, EĞİTİM SEN, BES, PSAKD, İHD, SKM destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız