SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrenci Sayımız Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:40:30
A- A+ PAYLAŞ

 

 
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Malatya Gençlik Merkezi tarafından çocuklara ve gençlere yönelik açılan kurslar büyük ilgi görüyor. 
 
Malatya Gençlik Merkezi bünyesinde açılan resim kursuna gelen öğrenciler bir yandan eğlenirken bir yandan da resim yapmayı öğreniyor.
 
Malatya Gençlik Merkezi Resim Öğretmeni Ahmet Özelçi, resim kursuna büyük bir rağbetin olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımıza ve gençlerimize resimle ilgili altyapı hizmeti veriyoruz. Karakalem, sulu boya, kolaj ve yağlı boya dallarında çalışmalarımız var. Burada çizilen resimleri sene sonu açtığımız sergiyle gösterime sunuyoruz. Malatya Gençlik Merkezi yetkilileri de bu konuya önem veriyor. Öğrenci sayımız ilk açıldığımız günden bu yana bir hayli arttı. Bazen oluşturduğumuz kurs yetersiz kalabiliyor” dedi.
 
7-24 yaş arası öğrencilerin kurstan faydalanabildiklerini kaydeden Özelçi, şunları söyledi: “Çalışmalarımız yıllardır devam ediyor. Kurs kapsamında resimle ilgili bütün detayları öğrencilerimize veriyoruz. Güzel Sanatlar Lisesine 8 öğrenci gönderdik. Kursumuzda eğitim gördükten sonra üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz oldu.”
 
Özelçi, çalışmaların bütün yıl devam ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yaz kış çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Özellikle kış aylarında öğrenci sayımızda bir hayli artış oluyor. Yaz dönemindeki çalışmalarımızı Gençlik Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz doğayla iç içe kabiliyetlerini geliştiriyorlar.”
 
İnsanların gizli yeteneklerinin olabileceğine işaret eden Özelçi, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı insanlar hiç resim yapmamıştır fakat kalemi eline aldıktan sonra kendisindeki yeteneği fark eder. Bu yetenek her insanda olmaz. Biz, belirli çalışmalarla insanlardaki resim kabiliyetini bir yerlere getirebiliyoruz. Bunun yanında kabiliyetleri varsa çocuklarımız iyi birer ressam olabiliyor. Tabi bu disiplinli bir çalışmayla oluyor. Tabi çocuklarımız burada altyapıyı aldıktan sonra mutlaka üniversite okumalıdır.”
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız