SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrenci Sayısı 500'e Ulaştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şahiner, “Bir dili öğrenmek istiyorsanız, o ülkede bir süre bulunmalısınız” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şahiner, Kampüs Fm’de İnanç Kara Ölmeztoprak’ın hazırlayıp sunduğu Panorama Programı’na katıldı.

Dil öğrenmenin zihni genç tuttuğunu ve öğrencilerle birlikte öğretmenlerin de bu dinamizmi sürekli yaşadığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şahiner, şunları söyledi:

“İÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki öğrenci sayısı 500’e yaklaştı. Bununla birlikte lise ile üniversite arasında bir yıl eğitim veren ara bir dönem gibi olmamız nedeniyle, dil açısından bu dönemi çok önemsiyorum. Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminin verildiği Yabancı Diller Yüksekokulu’nda, öğrenciler eğitimlerinin ilerleyen yıllarında dil açığı yaşamamaları için bu dönemi çok iyi değerlendirmelidir. Yabancı dil gerek iş gerekse eğitim hayatı boyunca mutlaka gerekli olacaktır. Bunun eksikliği her ne kadar kurslarla özel derslerle giderilmeye çalışılsa da bu konuda yapılan en büyük yanlışlardan birisi; sınav geçmeye yönelik alınan derslerdir. Birtakım sınavlarda geçişi sağlayan notları almak elbette önemlidir ancak bu durum; o dili öğrenmeye çalışılarak yapılabilinir, sınavı geçmeye yönelik ezber bilgilere yönelerek değil. Bu konuda benim önemli diyebileceğim bir husus da, bir dili öğreniyorsanız ve eğer imkanınız varsa, hayatınızın belirli bir bölümünde, o dilin konuşulduğu ülkeye gitmenizin son derece faydalı olduğudur. Mutlaka belirtmeliyim ki 21. Yüzyılda İngilizce bilmek, uluslar arası arenada sizi çok iyi yerlere getirebilir.

Akademik kariyer, öğretmenlik ve dil öğrenmek sabır gerektiren uğraşlar. İyi bir İngilizce eğitmeni, sabırlı, becerikli, rol yapma yeteneği kuvvetli bir kişi olmalıdır. Dil öğrenmekten kesinlikle korkulmamalı ve bir dili öğrenmenin, sürekli biçimde duyarak ve kullanarak geliştirebildiğimiz bir durum olduğu unutulmamalı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız