SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrenci Tutuklu Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:02:56
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Cilvegözü’nde 13 kişi, Reyhanlı’da 52 kişi, Suruç’ta 32 kişi toplu katliam kurban gitti. Dünya’nın neresinde olursa olsun ciddi bir devlet  bu kadar katliamın ardından bir araştırma yapar. Ama bizde insan canından daha ucuz bir şey yok.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Sekreteri Erdal Akkar ile birlikte Hekimhan İlçesi’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ile Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş’ın da yer aldığı partililer tarafından Hekimhan’da karşılanan Ağbaba sırasıyla  Hekimhan'a bağlı Karadere,Dursunlu,Yayladamı,Sarıkız,Beykent,Hacılar,Çulhalı ve Boğazgören Mahallelerini ziyaret etti, Hekimhanlıların sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretlerde ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, Türkiye’nin bölgede her geçen gün yalnızlaştığını, komşu ülkelerle ilişkisinin kalmadığını kaydetti. Artan terör olaylarının ardından Diyarbakır ve Adıyaman’a iki ayrı heyet görevlendirildiğini ifade eden Ağbaba,  Suruç Katliamı’ndan sonra ABD’den izin alınarak bir operasyon yapıldığını ama ortaya çıkan sonucun, yapılan operasyonun  IŞİD’e karşı yapılmadığını ortaya çıkardığını söyledi. 

ÖĞRENCİLER TUTUKLU, SİLAHLI ÖRGÜT ÜYELERİ DIŞARIDA

Ağbaba;”Binin üzerinde insan tutuklanmış.Bunun %10’u IŞİD. Bizim tespitimiz şu: Devlet IŞİD Militanlarına hoşgörüyle yaklaşıyor. Şefkat gösteriyor. Gazeteciler, öğrenciler, bilim adamları, avukatlar elinde silah olmadığı halde terör örgütü şüphesiyle  tutuklanıyor. Ama ellerinde silah olan IŞİD militanları tutuklanmıyor. Soruşturma açılmıyor. Genel başkanımız , milletvekillerimiz hakkında soruşturma açılıyor, fezleke düzenleniyor. Bu coğrafyaya gelmiş geçmiş en  barbar örgüt Ama IŞİD hakkında açılan soruşturma yok. Yeni yeni soruşturmalar başlanmış. Tutuklanan kişi neredeyse yok. Cilvegözü’nde 13 kişi, Reyhanlı’da 52 kişi, Suruç’ta 32 kişi toplu katliam kurban gitti. Dünya’nın neresinde olursa olsun ciddi bir devlet  bu kadar katliamın ardından bir araştırma yapar. Ama bizde insan canından daha ucuz bir şey yok. ‘Operasyon yapıyoruz’ diyorlar ama IŞİD’e yapmıyor. Terör nereden gelirse gelsin karşıyız. Solcusuna sağcısına bakılmaz. Bir insanın canına kıyan kim olursa olsun şiddetle kınarız.”dedi.

DİPLOMATİK İLİŞKİ KURACAK ÜLKE KALMADI

 “AKP’nin izlediği politikalar nedeniyle Türkiye’nin komşusu kalmadı.” diyen Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “13 Yıl önce Irak’la, İran’la, Suriye’yle, Mısır’la, Libya’yla düşman değildik. İzlenilen mezhepçi , dar politika neticesinde düşman olmadığımız ülke kalmadı. O dönemin dışişleri bugünün Başbakanı ne diyordu ‘Stratejik derinlik’ diyor. Diplomatik ilişki kuracak bir ülke kalmadı. Avrupa’da durumumuz daha kötü. Bir Ortadoğu ülkesi olarak görülüyoruz. Dün Lübnan nasıl görülüyorsa bugün Türkiye öyle görülüyor. MİT’in geldiği durum ortada. MİT, Sadece Recep Tayyip Erdoğan için istihbarat topluyor. Paralel yapı için, CHP milletvekilleri için, AKP’ye muhalefet eden herkes için fişleme yapıyor. Ama terör örgütleriyle ilgili çalışma yok.  Emniyet kayıtlarında IŞİD halen terör örgütü olarak görülmüyor”

AYRIM YAPMADAN HİZMET VERİYORUZ

Yerel yönetim çalışmaları hakkında da bilgiler veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Malatya’da iktidar olduğumuz 2 belediyemizde ayrım yapmadan, oy versin vermesin herkese eşit hizmet ediyoruz.Diğer ilçelere örnek oluyoruz. Ataşehir Belediyemiz bir çok konteynırı hediye etti.Önümüzdeki günlerde  Çankaya Belediyemiz bir çöp konteynırı gönderecek.Ayrıca Beşiktaş Belediyemiz park-düğün salonu projesinin temeli atılacak. Hekimhan’ın bütçesi belli. 6 Beldesi kapandı. Köyler açısından dezavantajları ortaya çıkmaya başladı. Su sayaçları takılmaya başlandı. 2019’da sıkıntılar daha fazla ortaya çıkacak. TBMM’de bu konuyla ilgili çok mücadele ettik.Ama sonuç alamadık. 5 yıl sonra Hekimhan’ı örnek bir ilçe haline getiririz.”ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız