SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci ve Müdürlere Polis Ödülü

A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı’nın 161.Yıldönümü dolayısıyla kutlanmakta olan “Polis Haftası” kapsamında ilköğretim ile lise ve dengi okullar arasında düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri düzenlenen törenle verildi. Bu arada 4-10 Nisan arasındaki Polis Haftası nedeniyle, Malatya Polisi'nden bir heyet, protokol ziyaretleri kapsamında belediye başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

YARIŞMA VE ÖDÜL TÖRENİ..
Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Orhan Savaş, "Yarının gerçek sahipleri gençlerin polisi nasıl gördüklerini görmek istedik. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasını düzenledik. Yarının büyükleri, gerçek sahipleri sizler olacaksınız. Okuyarak komutan, vali, emniyet müdürü, savcı olacaksınız. Vatana ve millete hizmet edeceksiniz. Cumhuriyetin gerçek sahipleri sizler olacaksınız. " diyen Orhan Savaş, yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Konuşmadan sonra, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin çeyrek altın ve başarılı belgeleri, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Çetin Narin, emniyet müdür yardımcıları tarafından verildi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okul isimleri ise şöyle:

* İlköğretim Okulları Resim , Şiir ve Kompozisyon Yarışması

RESİM
1.Cemile Topal - Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlköğretim O. 2.Gülhabar Altınkaya -Doğanşehir İlköğretim Okulu
3.Beytullah Akgedik-Ş. Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlköğretim O.
Mansiyon-Fatma Yalçın- Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu

ŞİİR
1.Osman Uçar-Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu
2.Nesrin Kil-Dilek İlköğretim Okulu
3.Gülsüm Alper-Topsöğüt İlköğretim Okulu

KOMPOZİSYON
1.Elçin Kabak-Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu
2.Emine Azercan Kahveci-Muhittin Özmumcu İköğretim O.
3.Hilal Esrar Toprak-Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu

* Lise ve Dengi Okullar Resim , Şiir ve Kompozisyon Yarışması

RESİM
1.Hüseyin Cindemir-Doğanşehir Lisesi
2.Züleyha Serin-Malatya Lisesi
3.Hacer Cici-Malatya Lisesi

ŞİİR
1.Zehra Yılmaz-Malatya Lisesi
2.Duygu Gürbüz-Malatya Ticaret Meslek Lisesi
3.Funda Akagündüz-Dr. Saadettin Hacıevliyagil Lisesi

KOMPOZİSYON
1.Dicle Yücekaya-Malatya Lisesi
2.Dicle Kaya-Malatya Lisesi
3.Ramazan Onay-Battalgazi İmam Hatip Lisesi

Törende, yarışma değerlendirmesinde görev alan öğretmenler ile dereceye giren öğrencilerin öğrenim gördüğü okulların müdürlerine de teşekkür belgesi verildi.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Öte yandan Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, şube müdürleri, polis memurları ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan bir grupla, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Emniyet mensupları, Belediye Başkanı Akın'a çiçek hediye ederken, Emniyet Müdürü Orhan Savaş polis haftası etkinliklerinin içerdiği bir davetiyeyi, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ise polis okulu şapkasını Başkan Akın'a verdi.

Belediye Başkanı Akın, toplumumuzun huzurunun polis teşkilatı sayesinde korunduğunu belirterek, "Eğer bugün Türkiye'de ve Malatya'da bir huzur ortamı varsa, bu ortamın sağlanmasında sizlerin emekleri, gayretleri, çalışmaları var. Bundan dolayı sizlerin şahsında polis teşkilatına teşekkür ediyorum. Belki polis teşkilatı ismi olarak 161. yılımızı kutluyoruz ama ondan evvel de toplumun huzurunu güvenini sağlayan teşkilatlarımız vardı. Bunun tarihine gidersek belki 4-5 bin yıllık geçmişiniz var. Ben buna inanıyorum. Bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Polis Teşkilatı'nı meşgul edecek vukuatların en az seviyede olması temennisinde de bulunan Belediye Başkanı Akın, toplumların kalkınmasını her yönüyle asayişin sağlanmasına bağladığını belirterek, "Ben, 'Huzurlu toplumlar kalkınmış toplumlardır' diye düşünüyorum. İnşallah Türkiye'de her geçen gün biraz daha huzurlu, daha rahat ortamlar doğar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız