SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci Yurdu'na Polis Baskını

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, şehir merkezinde ve kampüste karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen kavgalar, devam eden gerginlik nedeniyle üniversite öğrencilerinin barındırıldığı Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda polis tarafından arama yapıldı. Aramada, 2 adet kuru sıkı tabanca ile 30 adet haşhaş maddesi ele geçirildi.

Alınan mahkeme kararı ile Batalgazi Öğrenci Yurdu'nda arama yapıldı. Emniyet ekiplerinin toplu halde 2. Ordu Komutanlığı karşısındaki Battalgazi Öğrenci Yurdu'nda sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ani baskında öğrenciler kaldırılarak dolapları arandı.

Panzerin de hazır bekletildiği arama esnasında öğrenciler polislere tepki göstermedi.

Yapılan aramalar sonucu 2 adet kuru sıkı tabanca, 30 adet haşhaş, 3'ü kelebek tabir edilen türden toplam 4 bıçak ve 4 adet keser sapı sopa ile 5 adet kitap ve dergiye el konuldu.

Kuru sıkı tabancaların sahibi olduğu belirtilen C.Ö. (19) ile G.R. (19) adlı öğrenciler Polis Merkezi'ne götürüldü. Haşhaşın ait olduğu öğrenci hakkında da işlem başlatıldı.

ÜNİVERSİTE OTOBÜS DURAĞINDA..
Bu arada Çevreyolu Üniversite durakları önünde önceki sabah 07.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak 3 öğrencinin yakalandığı bildirildi. Polisin verdiği bilgiye göre; duraktaki olayda dövülen 17 yaşındaki M.İ. adlı öğrenci, ifadesinde, bir hafta önce görüş ayrılığı yüzünden kavga çıktığını, 20 yaşındaki M.T.’nin orada kendisine hitaben bölücü örgüt yanlısı olduğunu söyleyip, bölücü konuşma yaptığını, son olarak bu kişinin yanında 18 yaşındaki S.K. ve 21 yaşındaki M.Z.A.K. olduğu halde önünü kesip, “Senin derdin ne?” diyerek saldırıp, demir sopa ve tekmeyle dövdüklerini öne sürdü. Polis tarafından yakalanan 3 öğrenci ise, suçlamayı kabul etmediler ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

KAMPÜSTE YİNE KAVGA..
Öte yandan, Perşembe günü 16.00 sıralarında İnönü Üniversitesi kampüsünde amca çocukları oldukları bildirilen Malatya doğumlu üniversite öğrencileri 24 yaşındaki İ.Y. ve amcasının oğlu 25 yaşındaki R.Y. ile aralarında husumet bulunduğu belirtilen 22 yaşındaki Bingöl doğumlu A.G. ve Malatya doğumlu 21 yaşındaki A.A. arasında kavga çıktığı, amca çocuklarının diğer şahısları dövdükleri belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız