SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci Yurdunda Kavga

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan karşıt görüşlü üniversiteliler arasında "bayrak asma" yüzünden çıktığı öne sürülen kavgada 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Malatya Merkez 2. Ordu Komutanlığı Karargahı karşısında bulunan ve İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin kaldığı Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda bazı sağ görüşlü öğrenciler tarafından yurdun çeşitli noktalarına Türk Bayrakları'nın asıldığı ve daha sonra bu bayrakların terör örgütü sempatizanı ve sol görüşlü öğrenciler tarafından söküldüğü iddia edildi. Yurttaki bayrakların sökülmesi sırasında terör örgütü yanlısı öğrencilerin teröristbaşı lehinde slogan attıkları ileri sürüldü.

Olayın emniyete bildirilmesi üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM, İstihbarat, Asayiş ve çevik kuvvet şubelerine bağlı çok sayıda ekip yurda yönlendirildi. Polis ekiplerinin gelmesi üzerine gerginlik büyümeden sona erdirildi. Zaman zaman sol görüşlü öğrenciler yurt binasından dışarı çıkmak isterken, emniyet ekipleri engel olarak, olayların büyümesini engelledi.

Öğrenci yurdunun önüne gelen Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun, olayın bayrak indirilmesinden kaynaklandığını iddia ederek, bayrak indiren öğrenciler hakkında idari soruşturmaların başlatılmasını beklediklerini ifade etti.

Bu arada öğrenci yurdundaki kavganın dışarıda devam etmesi sonucunda sağ görüşlü olduğu ifade edilen Ç.G (21) adlı bir genç başından aldığı darbe sonucu yaralandı. Yaralı genç, Malatya Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Olay ile ilgili olarak polis bazı öğrencileri gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız