SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenciler Gezi Düzenledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:40
Öğrenciler Gezi Düzenledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Ayvalı İlköğretim Okulu 4. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik öğrenci grubu, Malatya’ya bir gezi düzenlediler. 

Öğrenciler İlk olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin’i makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinden sonra Malatya Müzesi ve Atatürk Evini ziyaret eden öğrenciler, ardından şehir merkezinde bir süre gezi yaptılar.

Kendisi de Ayvalılı olan Malatya Belediyesi Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, ilgiyle karşılandı. Bugün genç hemşerilerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Esenlik Genel Müdürü Boyraz, daha sonra öğrencilere şu nasihatte bulundu:” Arapların bir atasözlerinde söylediği gibi ‘vakit bir kılıçtır, sen onu kesmezsen o seni keser’ sözü tam olarak sizleri ifade etmektedir. Şimdi şu anda siz öğrenciler zamanın önündesiniz, aileleriniz size bir opsiyon vermiş sizler de önünüzdeki bu yılları iyi değerlendirir ve geleceğe iyi hazırlanırsanız gelecek size iyi makam ve mevkileri, imkanlarını sunar. Bizlere sunulan fırsatları iyi değerlendirmezsek zaman bizleri tersten keser ve sürekli sıkıntılı anlar ile karşılaşırız. İdeallerimize büyük şeyler yerleştirerek ona ulaşmak için çabalamalıyız. İdeallerimize büyük şeyler yerleştirdiğimizde Allah bizlere yardımcı olacaktır."

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan ve onlarla birebir sohbet eden Boyraz, kendisini ziyaret eden öğrencilere ölüm yıldönümünü anmak ve Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i daha iyi anlamak adına şiir kitabı Çile ve Kuran'ı Kerim mealini hediye etti.

Öğrenciler daha sonra sırasıyla Battalgazi ilçesinde bulunan Kervansarayı, Battalgazi Belediyesini, İnönü Üniversitesi’ni, Özel 14 Mart Sağlık Meslek Lisesini, Fuar alanında bulunan Lunaparkı ve Malatya Park’ı ziyaret ettiler.

Battalgazi Belediyesi ziyaretinde öğrencilere, ilçenin tarihini anlatan hikaye kitapları hediye edildi.

İnönü Üniversitesi ziyaretinde ise öğrenciler İsmet İnönü müzesini ziyaret ettiler.

Öğrencilerin en keyifli olduğu anlar ise Lunapark’ta yaşandı. Çarpışan arabalara binen öğrenciler büyük mutluluk yaşadılar.

Öğrenciler günün kapanışını ise Malatya Park’ta yaptılar. Önce alışveriş merkezini gezen öğrenciler ardından AVM yönetimi tarafından organize edilen akşam yemeğine katıldılar.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız