SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenciler İfade Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:58
Öğrenciler İfade Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, geçen hafta karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgaya karışan öğrencilerin ifadeleri alındı.

Olay sonrası Beydağı Polis Merkezi Amirliği’ne giden Oğuzhan O., Rıdvan E. ve Mert G., ifade verdi. Oğuzhan O. ifadesinde, Kışla Caddesinde yaşanılan olayda ilk önce kendisine saldırıldığını söyledi. Üniversiteden çıktıktan sonra minibüsle eve gittiğini anlatan Oğuzhan O, “Kışla Caddesinde minibüsten iniyordum biri enseme yumruk attı, yere yüzüstü düştüm. O an üzerime bir şahıs çıktı ve yumruk atmaya başladı. Ben de olayın vermiş olduğu şokla kendimi korumak için birkaç hamlede bulundum. Sonra olayın şokuyla tek yapabildiğim şey olay yerinden kaçmak oldu. Akabinde ne yaşandığını bilmiyorum” dedi.

“OLAYLA ALAKAM YOK”

Eve giderken Kışla Caddesinde bir kargaşa gördüğünü söyleyen Rıdvan E. ise, polislerin kargaşayı bastırmak için biber gazı sıktığını ve kendisinin de biber gazından etkilendiğini belirtti. Biber gazından etkilendiği için hastaneye gidip tedavi olduğunu söyleyen Rıdvan E., “Bu olayla hiç alakam yoktur” diye konuştu.

“BABAMIN YANINA GİDİYORDUM”

Kavganın ertesi günü İnönü Üniversitesi duraklarında yaşanan olayla ilgili ifade veren Mert G., babasının adliyede çalıştığını ve onun yanına gittiğini söyledi. Mert G., üniversite duraklarında arkadaşlarına selam verdiğini belirterek "Üniversite duraklarının arkasında bulunan kırtasiyeye kalabalık bir grup yöneldi. Burada bir kişi gruba yönelik bazı cümleler kullandı. Bu sözlerden etkilenen grup şahsa doğru koşmaya başladı. Ben kalabalık grubun ortasında kaldım. Sonra uzaklaşmaya çalıştım. Merdivenden çıkarken patlama duydum” diye konuştu.

Tartaklanan gençlerin avukatı Aykut Öcal da, ifade işlemleri sonrası yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bütünlük mücadelesi verdiği bugünlerde ülkücü gençlerimize karşı şehrin farklı noktalarında saldırılar düzenlenmektedir. Devletimizin içinde bulunduğu acizlik ve basiretsizlik bu durumu doğurmuştur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız