SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenciler Temsilci Seçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:20
Öğrenciler Temsilci Seçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkeze bağlı okulların temsilcilerinin il temsilcilerini belirlemek amacıyla, 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında seçim yapıldı. 

Öğretmenevinde yapılan seçimler öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, projenin amacı hakkında bilgi aktararak, "Bu seçimin; demokratik, anlayış ve hoşgörü içerisinde olacağını diliyor, hepinize ayriyeten katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi.

Daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, Haydar Şahin (Kernek Anadolu Lisesi) Günay Ahmet Ateş'ten (Murat Doğru İ.Ö.O.) oluşan 'Geçici Divan Başkanlığı' oluşturuldu.

Adayların belirlenmesinden önce öğrencilerden oluşan ve öğrencilerin oylarıyla belirlenen 'Asıl Divan Kurulu'; Şule Taştan (Atatürk Kız Lisesi), Kıvanç Doğan (Kernek Anadolu Lisesi), Ekrem Kızılkaya (Hacı Ahmet Akıncı Lisesi), Süleyman Akar (Necatibey İ.Ö.O.), Ö. Tarık Ceylan (30 Ağustos İ.Ö.O.) isimli öğrenciler, ayrıca seçim sandığında da görev aldı.

Seçimlere katılan 86 okulun temsilcileri içinden 5 adayın seçilip il merkezini temsil edecekleri 'Öğrenci Meclisi Seçimleri'ne 27 adayın talip olması, öğrencilerin başkanlık yarışı için iddialı olduğunu gösterdi.

27 adayın sırayla kendilerini ifade ettikleri konuşmalarından önce, adaylara 10 dakika propaganda yapmak ve kendilerine oy toplayabilmek için süre tanındı. Daha sonra oy verme işlemine geçilirken, öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı. Seçim sonunda 86 temsilcinin oy kullandığı 84 oyun geçerli, 2 oyun geçersiz sayıldığı sayım sonunda, öğrencilerin tercihleri belirlendi.

Seçimler sonucunda; Muhammed Göktuğ Karaca (Turgut Özal Anadolu Lisesi) 36 oy, İbrahim Sözen (Fatih Lisesi) 30 oy, Esma Bozkurtoğlu (Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lisesi) 23 oy, Burcu Karabulut (İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi) 22 oy, Okan Özbey (Yunus Emre Teknik ve Meslek Lisesi) 18 oy aldı. Öğrencilerden en çok oyu alan 5 temsilci, 10 Aralık 2012 tarihinde ilçe temsilcilerinin de içinde bulunduğu İl Öğrenci Meclis Başkanlığı için yarışacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız