SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenciler Yarıştı, Arkadaşları Coştu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, tasavvuf ve pop dallarında ses yarışması düzenlendi.

Atatürk Spor salonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Eğitimi Geliştirme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmaya, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da katıldı.

Yarışması öncesi bir konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Eğitim öğretim okulda sadece biyoloji, matematik çalışmak değil, insanlarda var olan becerilerin de ortaya çıkarılmasıdır” diyerek, "Bu nedenle bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere bu ortamı sağlamaya çalışıyoruz. İlimizde bir ilk olan Altınses yarışması ile çalışmalarımız üst düzeyde beğeni kazandı" diye konuştu.

Malatya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan ise, “Tarih boyunca üç kıtaya hükmeden Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin torunları olan Türk Milleti’nin bütün dünyada adaleti ile örnek olması, lider olması kaliteli bir eğitimle mümkündür. Bizler eğitimde kaliteyi yakalamak için durmadan çalışıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 42 ilköğretim ve lise öğrencisi, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, tasavvuf ve pop dallarında yarıştı. 29 okuldan 350 öğrenci arasından finale kalan 42 öğrencinin kendi dallarında kıyasıya çekiştiği yarışmayı Vali Halil İbrahim Daşöz de izledi.

Yarışma sonunda, ilköğretim okulları Türk Sanat Müziği dalında Şehit Konuk İlköğretim'den Serenay Sarıgül birinci, Atatürk İlköğretim'den Ayşegül Arıkan ikinci ve Kazım Karabekir İlköğretim'den Vildan Sarmış üçüncü oldu.

Tasavvuf Musikisi dalında Hidayet İlköğretim'den Nida Vergül birinci, Rahmi Akıncı İlköğretim'den Yusuf Altuntaş ikinci ve Mustafa Kemal İlköğretim'den Şükran Dayan üçüncü oldu.

Pop Müziği dalında da, Kemal Özalper İlköğretim'den Ceren Sülü birinci, Özal İlköğretim'den Mehmet Aslan ikinci ve Gazi İlköğretim'den Tuğçe Yıldırım üçüncü oldu.

Türk Halk Müziği dalında, Kemal Özalper İlköğretim'den Sedar Gültekin birinci, Mustafa Kemal İlköğretim'den Ceren Bozkurt ikinci ve Rahmi Akıncı İlköğretim'den İbrahim Arı üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde ise Türk Halk Müziği'nde Gazi Lisesi'nden Cihan Bilgin birinci, Yunus Emre Enrdüstri Meslek Lisesi'nden Osman Aslan ikinci ve Cumhuriyet Lisesi'nden Gülçin Gündüz üçüncü oldu.

Pop Müziği dalında Gazi Lisesi'nden Şule Avcı ve Eşref Bitlis Lisesi'nden Emine Sönmez birinci, Gazi Lisesi'nden Berivan Avcı ikinci ve 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi'nden Rukiye Acaroğlu üçüncü oldu.

Türk Sanat Müziği dalında, Sümer Lisesi'nden Furkan Toprak birinci, Eşref Bitlis Lisesi'nden Furkan Kölük ikinci ve 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi'nden Rabia Bigüncan üçüncü oldu.

Tasavvuf Musukisi dalında Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Onur Türk birirnci, Ş.K.Ö Endüstri Meslek Lisesi'nden Mikail Kaya ikinci ve Sümer Lisesi'nden Ayhan Irmak üçüncü oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız