SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerden Başarılı Proje..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:25
Öğrencilerden Başarılı Proje..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ)Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2012 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında ‘İş Güvenliğinin İşletmelerde Uygulanması’ adlı projesini başarı ile gerçekleştirdiği bildirildi.

Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere, yaptığı açıklamada, “Hareketlilik faaliyeti; katılımcıların beceri eğitimi yoluyla işletmelerde iş güvenliğindeki uygulamalarını öğrenerek Türkiye’ye adaptasyonunu sağlamak amacıyla, 23 Haziran ile 20 Temmuz 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Mannheim ve Ludwigshafen şehirlerinde yapıldı. Projeden; Metal Teknolojileri Alanı, Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencilerinden 2012-2013 eğitim öğretim yılında 11. sınıfta okuyan 24 öğrenci faydalandı.

Katılımcılara branşları ile ilgili firmaların, işletmelerde uygulanan iş güvenliği uygulamaları gösterilmiş ve alınan tedbirler ile mesleki yenilik ve tecrübeleri kazandırılmaya çalışılmıştır” dedi.

Kapudere, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın faaliyetleriyle Hayat Boyu Öğrenme Programı hakkında şu bilgileri verdi:

“İşletmelerde iş güvenliği uygulamalarını öğrencilerimizin de yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri sağlandı.

Yaşadığı çevreden dışarı çıkma imkanı olmayan öğrencilerimizin yurtdışına çıkmasını sağlanarak; insanlar arası iletişim becerileri geliştirildi.

Dünya ve ülke gerçeklerine dayalı, öğrencilere modern çağın gerektirdiği teknolojilerle ilgili bilgi ve beceriler ile bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırıldı.

Araştırma yapma ve ekip halinde çalışma becerileri geliştirilmiş, yabancı bir dil konuşma ve tartışma ve pratik yapma imkânı sağlandı.

Meslek eğitimine bakış açılarının değişmesi ve motivasyonlarının artması sağlandı.

Öğrencilerin, dilsel, kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerinin; Avrupa Birliği ile entegrasyonun sağlanabildiği bir mesleki eğitim anlayışı haline getirilmeye çalışıldı.

Çağdaş mesleki eğitim uygulamalarının iyi örnekleri incelenerek, yapılanların yerinde görülmesi sağlandı.

Farklı kültür, yaşayış ve çalışma alışkanlığına sahip farklı bireylerle bir arada yaşayabildiği kardeşlik bağları geliştirildi.

Öğrencilerimiz 160 saatlik beceri eğitimini 4 hafta süreyle Almanya'da Mannheim ve Ludwigshafen şehirlerinde alıcı ortaklarımızın işletmelerinde tamamlamışlardır.

Proje kapsamında birçok teknik ve kültürel gezi yapıldı; Bunlardan bazıları ABB, Johnn Deere, Mercedes Benz,RNV, Justus von liebig schule ziyaretleridir.

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Ludwigshafen Ebertpark Turmrestaurant a düzenlediği toplantıda Malatyalı Öğrencilerle bölgenin başarılı işadamlarını buluşturdu. Bu toplantı sonunda öğrencilerimize İşadamlarımızdan İlkay ARIN tarafından Paris gezisi organize edilmiştir.

Bu program; Ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız