SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerden Çakır'a Sorular

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:17
Öğrencilerden Çakır'a Sorular
A- A+ PAYLAŞ
Şeker İlköğretim Okulu öğrencileri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ettiler. Çakır, öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, " Çocuklara ve gençlere çok önem veriyoruz. Çünkü bizi gelecekte temsil edecek olan çocuklardır."dedi. 
"GÖREVİNİZ NEDİR?"
 
Merak içindeki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Çakır, bir öğrencinin “Sayın Başkanım görevleriniz nelerdir?” sorusunu “Görevimiz; Malatya’da yaşayan halkımıza, en güzel hizmeti sunabilmektir. Malatya’yı temiz bir şehir haline getirmektir. Şehrin altyapı sorunlarını çözüp, ihtiyaç olan kültür merkezleri, sosyal tesisler gibi sosyal mekanları yapmaktır. Şehrin imarını, yollarını, altyapısını yapmak, ayrıca parklar yapmak, yeşil alan oluşturmak gibi görevlerimiz bulunmaktadır.  Bütün bunları yaparken amacımız şehrimizi, modern, yaşanılabilir, güzel bir şehir haline getirmektir” şeklinde cevap verdi. 
 
Başkan Çakır, konuşmasının devamında, “Çocuklara ve gençlere çok önem veriyoruz. Çünkü bizi gelecekte temsil edecek olan çocuklardır. Sizler gelecekte, idareci olacaksınız, iş hayatına atılacaksınız, öğretmen olacaksınız, gençleri yetiştireceksiniz. Bu açıdan, gençlerimizin ülkemiz için ve geleceğimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz” dedi.
 
ÇALIŞMALARI ANLATTI
 
Çalışmalar ile ilgili bilgilerde aktaran Çakır,  “Okullarımızın bahçelerini asfaltlıyoruz, okul bahçelerine satranç sahası yapıyoruz. Birçok sosyal etkinliklerle gençlerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Kent Konseyi ile birlikte okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimize kentlilik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Çünkü şehrin temiz tutulması, parkların temiz tutulması, otobüse binerken nelere dikkat edilmeli, nasıl hareket edilmeli, büyüklere saygı gibi hususlar önemli. Bir seyyar sinema ve tiyatro TIR’ımız var. Şehir tiyatromuz var. Bu tiyatrodaki arkadaşlarımız da okullara giderek, çocuklarımıza eğitici, öğretici, dinlendirici gösteriler yapıyorlar. Sanat merkezimizde 1500 öğrencimize kurs veriyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
"ÇOK KİTAP OKUYUN"
 
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Çakır, "Öncelikle başarılı olabilmeniz için derslerinize çalışmanız gerekiyor. Çok kitap okuyun. Araştırmacı olun. Resim yapın. Farklı sanat dallarına ilgi duyun. Kurslara gitme imkanınız varsa, kendinizi ders haricinde de geliştirin. Okulunuzu, öğretmeninizi sevmeniz sizleri daha çok başarıya götürür. Hem başarılı olacaksınız, hem de topluma başarılı birer fert olacaksınız” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız