SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilere Bunlar Satılıyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Bazı firmalarca üretilen ve "ucuz" olduğu bildirilen cipslerin poşetlerinden çıkan "hediyeler" arasında çıkan bazı oyuncaklar, şiddetin tartışıldığı bir dönemde eleştiri ve tepkilere yolaçtı. Okul kantinlerinde ya da çevresindeki dükkanlarda satılan ürünlerin içerisinden maket bıçağı ve silah maketli kalemlerin çıkmasını değerlendiren Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, gönderecekleri yazıyla firmalara uyarıda bulunacaklarını ve bazı önlemler alacaklarını söyledi.

Bazı firmaların satışlarını arttırmak için ürünlerin içerisinden maket oyuncakların yanı sıra silahlı kalemler ve maket bıçakların çıkmasına İl Milli Eğitim Müdürü Bulut da tepki gösterdi. Bulut, cips paketlerinden maket bıçağının çıkmasının yanlış olduğunu söyleyerek, "Milli eğitim olarak bu konuda bazı önlemler alacağız. Okul kantinlerinde öğrencilere kötü alışkanlıklar kazandıracak olan bu gibi ürün satışlarıyla ilgili tedbirlerimizi arttıracağız. Firmalara da uyarı yazısı göndererek, öğrencilere kötü alışkanlıklar ve tehlikeye sokacak ürün promosyonlarından vazgeçmelerini isteyeceğiz" diye konuştu.

Bu arada, okul kantinlerinde içerisinden maket bıçak çıkan cipslerin satışına öğrenci velileri de tepki göstererek, yetkililerin tedbir almasını istedi.

FOTO: Silah şeklindeki bu kurşun kalem, üzerine monteli roketatar şeklindeki tükenmez kalem ile yine bu ürüne bağlı "jilet gibi keskin" bıçak, çocuklara satılan bir cipsin poşetinden çıktı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız