SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilere Konferans ve Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı.

UYUŞTURUCUNUN ZARARI..
Hekimhan Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Halk Eğitimi Gençlik Merkezi Salonu'nda madde bağımlılığı konulu konferans düzenlendi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği yetkilileri tarafından verilen konferansta, madde bağımlılığı hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Uzmanlar, madde bağımlılığının neden, sonuç ve ilişkilerini anlattılar.

KUR'AN KURSU'NDA..
Öte yandan Hekimhan İlçesi'nde, Kur'an-ı Kerim kursuna katılan bayanlara, sağlıklı beslenme konusunda seminer verildi

Hekimhan ilçesi Kız Kur'an Kursu Salonu'nda düzenlenen seminere Kaymakam Tülay Baydar da katıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Ayçin Evren Yıldırım, kursiyerlere sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi. Seminerde iyotlu tuzun önemini anlatan Yıldırım, iyotlu tuz kullanmayan anne ve babaların çocuklarının diğer çocuklara göre 13,5 zeka puanı geride olduğunu, bu çocukların zor anladıklarını ve zor eğitildiklerinin görüldüğünü söyledi.

İyotsuz tuzun sadece guatr yapmakla kalmadığını ve zeka geriliğine de yol açtığına dikkat çeken ziraat mühendisi Ayçin Evren Yıldırım, yanlış beslenme ve kanser hastalıkları hakkında da açıklama yaptı. Yıldırım, "Yanlış beslenme kanser yapıyor. Yediklerimize çok dikkat etmeliyiz. Mesela soğanı yağda kavurmak soğanın yanmasına ve dolayısıyla kanserojene sebep olmaktadır. Kızartmada kullanılan yağların tekrar kullanılmaları, yanma sırasında içeriği değişen yağ toksin maddeler zehir meydana getiriyor" diye konuştu.

Yıldırım, kansere karşı özellikle sarımsak, domates, incir, brokoli, fındık, kayısı, elma, ıspanak ve özellikle bayanlarda rahim ve göğüs kanserine karşı lahana yenilmesi önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız