SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilere Ücretsiz Su Kampanyası..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez şehir şebekesinin bazı bölümlerinde sorun olmasından dolayı mikrop karışan sulardan hastalık meydana gelince, öğrencilere su kampanyası başlatıldı. Bu arada, TBMM Sağlık Komisyonu başkan ve üyesi, salgın nedeniyle hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ettiler.

 

ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI SU KAMPANYASI

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Malatya'da yayın yapan yerel televizyon kanalı Er TV ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği okullara ücretsiz su kampanyası çerçevesinde hafta sonuna kadar 225 bin ilköğretim okulu öğrencisine ücretsiz su dağıtılacak.

 

Televizyonun genel müdürü Bülent Arat, hafta sonuna kadar 225 bin öğrenciye yaklaşık 10 bin YTL (10 milyar lira) maliyetli içme suyunun dağıtılacağını belirterek, "Genelde suları sıkıntılı olan bölgelerin okullarına şişe suyu dağıtıyoruz. Şişe sularını, açtığımız kampanya çerçevesinde katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar ile iş adamlarının yardımı sayesinde alıyoruz. Bazı milletvekillerimiz de kampanyaya destek verdiler" dedi.

 

Arat, maddi durumu iyi olan öğrencilerin şişe suyunu alabildiklerini, ancak maddi imkânsızlık nedeniyle şişe suyu alamayan öğrenciler için bu kampanyayı başlattıklarını kaydetti.

 

TBMM HEYETİ HASTANEDE

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve komisyon üyesi Dr. Nevzat Doğan, ishal vakası ile ilgili olarak inceleme ve araştırma yapmak üzere geldikleri Malatya'da, Devlet Hastanesi'nde yatan ishalli çocukları ziyaret etti.

 

Beraberinde, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Merkez ve Karar Yürütme Kurulu üyesi Öznur Çalık, İl Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu ve diğer partililerle Malatya Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ni ziyaret eden TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve komisyon üyesi Dr. Nevzat Doğan, yatan hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Çocuklara karanfil ve tetris oyuncak hediye edildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız