SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi

0
Güncellendi - 2017-12-05 05:50:01
Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların erken yaşta trafik eğitimi almaları amacıyla, Trafik Eğitim Parkında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları uygulamaları olarak aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla öğrencilerin güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak için "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" düzenlendi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada eğitimlerin, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Malatya Ulaşım Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğüne bağlı eğitici personeller tarafından verildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen program kapsamında yaklaşık 700 öğrenciye eğitim verildiği,  "Okul Geçidi Görevlilerinin" 12 yaşını bitirmiş öğrenciler ile istekli veli ve öğretmenler arasından seçildiği kaydedildi.

Özellikle okul önleri ve yakınlarında meydana gelen trafik kazalarında yaralananların çoğunluğunu 5-14 yaş grubu çocukların oluşturduğuna dikkat çekilerek, çocukların trafik kazalarından korunması, sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak topluma kazandırılmasının herkesin ortak görevi olduğu vurgulandı.

Ayrıca "Okul Geçidi Görevlilerinin" gerektiğinde taşıt trafiğini durdurma yetkisine sahip olduğu belirtilirken, araç sürücülerinin görevlinin vereceği işaret ve talimata uyma zorunluluğunun bulunduğu, uymayanlara ise 206 lira trafik cezası uygulanacağı kaydedildi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Karaca (6 yıl önce)
    Alan sorumlusu Murat SARIKAYA çok iyi bir eğitmen. Can gönülden çalışmasını ve çocuklara gelecekte örnek bir birey olmasından dolayı kendisini kutlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • trabzondan (6 yıl önce)
    Çok güzel bir uygulama. Tüm okulların katılımı sağlanmalı ve öğrenciler bilinçlendirilmeli zira bugün Malatya trafiğinde en çok ihtiyaç duyduğumuz konu bu. Tesis çok güzel ve çok temiz. Özellikle tesisten sorumlu kişi çok iyi ilgileniyor. Bu çok net anlaşılabiliyor. tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla