SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrencilerin Mağduriyeti Kabul Edilemez"

0
Güncellendi - 2016-09-20 02:32:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup veli ve öğrenci, okullarının inşaatının tamamlanması nedeniyle eylem yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Vali Galip Demirel Ortaokulu inşaatının tamamlanmamasına tepki gösterdi ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM..

Malatya da Fahri Kayahan Bulvarı’nda bulunan ve 3 yıldır tamamlanamayan Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencileri ve veliler okulun yeni eğitim sezonuna yetiştirilememesini Malatya Valiliği önünde protesto etti. Okulda hala inşaat çalışmaları devam ettiğini belirten öğrenci velileri geçtiğimiz yıl yarıyıl tatilinde yetkililer tarafından kendilerine okullarının bitirileceğini söylediğini öğrencilerini başka bir okula nakledildiğini belirterek, “Bu yıl sistemde bu okula kayıtlarımız çıktı. Fakat okula gittik okulumuz imam hatip lisesi olmuş. Bizlere bir adres göstermiyorlar. Servisler bizi kabul etmiyor” dedi.

Bir başka veli ise, “Torunum sabah heves ile okula gitmek için kalktı. Okula götürdük okulda hala çalışma yapılıyor. Çocuklarımızın sevinci kursaklarında kaldı. Sayın valim 15 günlüğüne bir destek olsaydınız. Bu çocuklarımızı da perişan etmeseydiniz. Sizden rica ediyoruz. Bir haftalık okulumuzun işi var. Gerekirse biz velilerde destek olalım” diye konuştu.

AĞBABA'DAN SORU ÖNERGESİ..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 3 yıldır bitirilemeyen Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencilerinin sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı.Ağbaba, “Malatya bitmeyen yatırımlar kenti olarak anılmaya başladı.Küçük öğrencilerin 3 yıldır mağdur edilmeleri kabul edilemez” dedi.

Yapımına 2013 yılında başlanan aradan 3 yıl geçmesine rağmen inşaatı bir türlü bitirilemeyen Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencileri bu yıl da başka bir okulda eğitim görmek zorunda kalacaklar. Eğitim yılının başladığı gün okullarına giden ancak okul bahçesinde iş makineleri gören öğrenci ve veliler tepkilerini dile getirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sıkıntıyı meclis gündemine taşıdı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın son yıllarda bitmeyen yatırımların kenti olarak anılmaya başladığını kaydederek, “Malatya, bir türlü bitirilemeyen barajlarına, tünellerine, yollarına ilave olarak şimdi de bitirilemeyen okullar ile anılmaya başlanmıştır. 3 yıldır bir okulun bitirilememesi ve küçük öğrencilerin 3 yıldır mağdur edilmeleri kabul edilemez” dedi.

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ; “Malatya İlinde yapımı 3 yıldır devam eden Vali Galip Demirel Ortaokulu inşaatı 2016-2017 eğitim öğretim yılına da yetiştirilememiştir. Malatyalılar tarafından 3 yıldır bitirilemeyen okul olarak parmakla gösterilen okul,bin 200 öğrencisini eğitim için başka okullara göndermektedir.Öğrenci velileri 3 yıldır yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için defalarca girişimde bulunmasına rağmen sonuca ulaşamadıklarını belirterek okulların açıldığı gün Malatya Valiliği önünde protesto gösterisi yapmışlardır.”ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Bakan Yılmaz’a soruları şu şekilde:

“Malatya ilinde yapımına 2013 yılında başlanan okul inşaatı 3 yıldır neden bitirilememiştir? Vali Galip Demirel ortaokulu tabelası takılı okul 3 yılın ardından halen kaloriferleri takılmamış, su tesisatı döşenmemiş, sıraları konulmamış şekilde beklemektedir. Okulun bitirilmemesiyle ilgili bakanlığınıza ulaşan şikayet var mıdır? Var ise bugüne kadar nasıl bir işlem yapılmıştır? Bahse konu okulun ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Malatya ilinde 2017 yılı için bakanlığınız tarafından yatırım programına alınan eğitim-öğretim kurumları hangileridir? İlgili yatırımların bitim tarihleri nedir?”

Bülten- iha

MALATYA’DA BİR GRUP VELİ VE ÖĞRENCİ, OKULLARININ İNŞAATININ TAMAMLANMASI NEDENİYLE EYLEM YAPTI. (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • T F (7 yıl önce)
    Bu işi Milli eğitim Müdürü Takip etmediği için bu duruma düştü çocuklar Okul Yönetimide yetersiz kaldı okulların açılacağını bilmiyorlarmıydı, bir yaz boyu 3 kişi çalıştı okuldu yumurta gelince...... bizim çocukların vebalini kim ödeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    müdür istifa
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir (7 yıl önce)
    Milli Eğitim müdürü,Malatyanın en bilinen semtindeki okulun bu durumunu kamuoyuna izah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu işleri il milli eğitim müdürü takip etmeli ve eğitim öğretim başlamadan bu okulların açılmasını sağlamalıdır. Eğer görevini layıkı ile yapamıyorsa bu onun başarısızlığı olup görevden alınmalı yerine uygun olan getirilmelidir. Bu nasıl görevlendirme, sorumluları kim?
    0
    0
    Yanıtla
  • kerem (7 yıl önce)
    Okul yöneticilerini ve öğretmenleri fırçalayan bir mili eğitim müdüründen bu kadar olur. Enerjisini biraz eğitime ayırsa iyi olur. Bağırıp çağırma ile milli eğitim yönetilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Malatyami.bilen Malatyalı mudur istiyorum bende. Baskilli Bingollu derken birde Malatyalı mudur olsun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Tek sorumlusu il milli egeitim müdürüdür . Derhal görevden alınmalı, cocukları ve valiyi bu hassas günlerde bu duruma düşürmüstür yetkililere sesleniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu Yavuz (7 yıl önce)
    Okulumuzun bir hafta içerisinde teslim edilmesini umuyorum.Umudumuz Veli Ağbaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • MERT (7 yıl önce)
    OKULLARIN BUGÜN AÇILACAĞI BELLİYDİ NERDE BU YETKİLİLER NEDEN İLGİ ALAKA YOK İLLAKİ PROTESTOMU YAPMAK GEREKİYORMUŞ NEDEN ÇOCUKLAR EĞİTİMLERİNE GEÇ BAŞLASIN BUGÜN SÖZ VERMEKLE OLMUYOR BUNUN TEK SORUMLUSU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN ALİ TATLI
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk kızılay (7 yıl önce)
    100 liralık ihaleyi kırıp 30 liraya alıyor müteahhitler sonrada işi ya yarım bırakıyorlar yada rezil edip teslim ediyorlar. Birde ithal müdür olunca işlerini mis gibi yürütüyorlar olanda okulun ilkgünü ortada kalan yavrularımıza oluyor. Liyakatsız yöneticilerimizde kurtulmamız lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMAN (7 yıl önce)
    BU KONUYLA İLGİLİ TEK SORUMLU VAR O DA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN ALİ TATLI BAŞKA SORUMLU YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • ARTIK MALATYA DA EĞİTİMİ MALATYAYI BİLEN MALATYALIYI TANIYAN MALATYALININ SORUNUNU SORUNU OLARAK GÖREN BİR İL MÜDÜRÜ İSTİYORUZ YETER BENCE BU MEMLEKETİ BİZİM İNSANIMIZ YÜRÜTSÜN ŞUANKİ MÜDÜRDEN RANDEVU ALMAK BİLE BİR İŞKENCE ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (7 yıl önce)
    Vali Galip Demirel ortaokulu inşaatı 3 yıldır sürüyor, ama 2016-2017 yılı eğitim öğretim dönemine yetiştirilemiyor.Sorumlu kim belli değil, ceza verilecekmi belli değil , öğrenciler perişan , veliler perişan, eğitim aksıyor , sorulara cevap veren yok . Ne diyelim söze hacet yok , mutlaka bir yetkili vardır.
    0
    0
    Yanıtla