SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerin Meclis Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrenciler kendi aralarında seçim yaparak il meclis başkanını belirledi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen seçim programına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, Kız Lisesi Müdürü Hamit Yıldız, Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okul Müdürü Numan İşcan katıldı.

Seçime geçilmeden önce konuşma yapan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, demokrasi eğitimi ve öğrenci meclisleri oluşturmak ve bu bilinci yaygınlaştırmak için yapılan İl Meclis Başkanlığı seçimleri hakkında bilgi aktardı.

Seçimlerde öğrenciler yaptıkları kulis çalışmaları sonunda kapalı zarf usulüne göre oy kullandılar. Merkez dahil 14 ilçeden gelen 54 öğrenci temsilcisi oy kullandı. Seçim sonunda açılan sandıkta yapılan oy sayımı sonucuna göre 9 adayın yarıştığı seçimi 11 oy alarak kazanan Sadiye Ünsalan Lisesi Öğrencisi Ramazan Yılmaz birinci oldu.

Ramazan Yılmaz 11 oy ile birinci olurken, diğer oy miktarları ve isimler şöyle: 2. Furkan Emre Tayfun (Pütürge Lisesi) 8 oy, Ruhi Çakan (Darende Balaban Lisesi) 7 oy, Sevda Meriç (Atatürk Sağlık Meslek Lisesi) 6 oy aldı.

Yeşilyurt Lisesi'nden Murat Akınç başkan vekilliğine, Yakınca Lisesi'nden Tugay Temiz ve Şahin Balarısı İlköğretim Okulu'ndan Onur Sarıgül ise katip üyeliğe seçildi.

Önce sınıflarda, sonra okullarda, daha sonra ise ilçelerinde yarışarak birinci olan öğrenciler merkezde yapılan İl Meclisi Başkanlığı için ter döktüler.

İl Başkanı seçilen Ramazan Yılmaz kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ederken, "Malatya'yı Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız