SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerin Seçimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrenciler oy kullanarak temsilcilerini seçti. Akçadağ Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Tutma temsilci olarak seçildi.

Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleşen seçimler ile öğrenciler il temsilcilerini demokratik usul ve yöntem ile belirledi. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclislerinin amacı ve ilkeleri kapsamında hazırladığı yönerge doğrultusunda yapılan seçimlere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan başkanlık etti. Divan kurulunda Malatya Anadolu Lisesi Müdürü Hamit Yıldız ve Fırat İlköğretim Okul Müdürü Numan İşcan bulundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seçim sandık kurulu oluşturuldu. Ardından delegeler 13 ilçe okul temsilcileri ve merkez okul temsilcileri listelerini oylanması için divana sundu. Sırasıyla başkan adayları yapacakları icraatları delegelere sundular. Söz sırası oy verme işleminde ve delegelere geldiğinde kapalı zarf usulüne göre oylarını sandıkta kullandılar.

Seçim sonunda Akçadağ Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Tutma ve listesi kullanılan ve hepsi geçerli sayılan 59 oydan 14 oy alarak İl Meclis Temsilcisi seçildi. Mehmet Ali Tutma'nın listesinde Başkan Vekili Memik Tankişi Katip üyeleri Hüseyin Evin, Ahmet Cengiz bulunuyor.

Projenin amacı hakkında açıklama yapan il Milli Eğitim Müdürü Yahya Yazgan, "Bakanlığımızın yönergeleri doğrultusunda ilimiz de öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştireceğimiz seçimler ilgi gördü. Seçim'de, Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması; hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda değerli öğrencilerimiz il başkanlarını seçerek demokrasi kültürünün oluşmasında söz sahibi olabilecekler" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız