SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrencilerin Yüzde 15'i Kursta"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yaz Kuran-ı Kerim kurslarına beklenen ilginin gösterilmediğini söyledi.

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, 24 Haziran’da başlayan yaz dönemi Kuran kurslarının devam ettiğini ifade edip, Malatya’da bin civarında camide, bin 470 eğitici tarafından 26 bin 777 öğrenciye Kuran kursu verildiğini söyledi.

Malatya’da 171 bin civarında ilk, orta ve lise öğrencisi bulunduğunu hatırlatan İl Müftüsü Gül, “Bu kadar öğrenciye rağmen, Kuran kurslarına giden öğrenci sayısı az. Kuran kurslarına talep geldikçe yer de belirliyoruz. Ayrıca kayıtlar da devam etmektedir” dedi.

Kuran kurslarına devam eden öğrenci sayısının Malatya’daki öğrenci sayılarının yüzde 15 civarında olduğu kaydedildi.

Kuran kurslarına devam eden öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinden yararlanma imkanı olduğuna da dikkat çeken Müftü Gül, “Bakanlıklar arasında yapılan protokol gereği, Kuran kurslarına devam eden öğrenciler spor tesislerinden de yararlanabilecek. Bu konuda kurs öğrencilerine Kuran öğretiminin yanı sıra sportif faaliyetler de sağlanacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız