SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:41
Öğrencilerle Söyleşi Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Yakınca Anadolu Lisesi’nde, “Malatya’da Yetişen Değerlerle Öğrencilerimizi Buluşturuyoruz” projesi çerçevesinde, eğitimci-yazar Hasan Hüseyin Karataş ile söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. 

Yakınca Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Yanbay, proje kapsamında ilde yetişen ve alanında başarılı olmuş yazar, şair, akademisyen, gazeteci, sanayici ve iş adamları başta olmak üzere çeşitli mesleklerden kişileri okula davet edeceklerini ve bu kişilerle öğrencilerin tanıştırılıp; eserleri, çalışmaları ve hayat tecrübelerinin öğrencilere aktarılacağını söyledi.

Eğitimci-yazar Hasan Hüseyin Karataş da, katılımcılara sanat ve yazarlık konulu bir konuşma yaptı. Karataş, yazarların kendi kültürlerini dünyaya tanıtma sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, bunu yaparken yerel değerlerin dikkate alınması, taklitlerden kaçınılması gereğine işaret etti.

Çok köklü bir kültür birikimimiz olduğunu, bunu iyi aktarmak gerektiğini belirten Karataş, Türkiye’de yazar olmanın sıkıntıları olduğunu, kendisinin de geçmişte yasal sorunlardan dolayı eserlerini Hasan Hüseyin Karatay ismiyle yazdığını açıkladı.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini yazmalarını tavsiye eden Karataş, yazmaya günlük tutarak dahi başlayabileceklerini kaydetti. Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karataş, programın sonunda kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız