SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Öğrenme Şenliği’ Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:20:56
‘Öğrenme Şenliği’ Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi ve Hayat Boyu Öğrenme Stratejisinin Eyleme Dökülmesi ve ‘Öğrenme Şenliği’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran başkanlık etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk tarafından ‘Öğrenme Şenliği’ konulu sunum yapıldı.

Toplantıya; Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez ve İlçe Kurum Müdürlükleri, Sivil Toplum Kurum ile Kuruluş yetkili ve temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Berk, ‘Hayat Boyu Öğrenme Stratejileri ve Yetişkin Öğrenme Gündemi’ ve ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Alanında Vizyon ve Planlama’ başlıklı sunumlarını toplantıya katılanlar ile paylaştı.

Berk, “Hayat Boyu Öğrenme strateji ve yetişkin öğrenme gündemindeki konulara bağlı olarak farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru dönüşümü gerçekleştirmektir.

Bu hareketle gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerden birisi de ‘Öğrenme Şenlikleri’dir. Bu şenlikler ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturacak faaliyetlerden oluşturulması planlanmaktadır.

İlimizde bu yıl ilk defa Öğrenme Şenlikleri düzenlenecektir. Bu kapsamda Malatya, uygulamanın başlayacağı şehirlerden biri olması ile birlikte şenlik kapsamında belirlenecek tarihler arasında, şehrin çeşitli yerlerinde halk dansları ve müzik gösterilerinin yanı sıra sergi, seminer, sanat etkinlikleri ve halkın ilgisini çekebilecek konularda kısa kurslar ve atölye çalışmaları yapılması planlanmaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız