SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öğrenmek İçin Engel Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:01
A- A+ PAYLAŞ

2 Nisan Dünya Otizm ve Farkındalık Günü Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. 

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan OÇEM Müdürü Aziz Mavuş, “Okulumuz Otistik Engelli çocuklara hizmet vermektedir. Bu çocukların eğitimi özel olasının yanında hassasiyet gerektirmektedir. Eğer gerekli şart ve imkanlar sağlanırsa eğitmenler veliler gereken sabrı cesareti ve hevesi gösterirlerse ve sevgilerini de işin içine katarlarsa bu çocukların başaramayacakları bir şeyin olmadığını göreceklerdir. Yeter ki uygun eğitim ortamı ve şartlar yerine getirilsin öğrenmek için engel yoktur" dedi.

2010 yılından beri elbirliğiyle mevcut imkanlarla birçok şeyi başardıklarını ifade edenMavuş, "Umarım çocuklarımız da buradaki eğitim ve öğrenimleri ile daha iyi bir yaşam sağlarlar. Ayrıca okulumuzun hazırladığı yılda bir kez 2 Nisanda yayımlanan “Issız Adam” dergisi, okul ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler içeriyor okumanızı tavsiye ederim, katılımlarınızdan dolay hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik öğrencilerin sundukları dans ,müzik ve folklor gösterileriyle devam etti. İzleyenlerin zaman zaman hayretler içinde bazen de hüzünlenerek izledikleri gösteriler beğeniyle alkışlandı. Gösteri sonunda Türk Bayrağı figürünü canlandıran öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak ve protokol üyeleri salonun dışındaki sergiyi gezdiler.Turgut Özal İş okulu Öğrencilerinin el hünerleri ve becerilerine ait sergiyi gezen heyet daha sonra Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine geçtiler ve Okul Müdürü Ali Dağ’ dan okul hakkında bilgiler aldılar.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turgut Türkyılmaz, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Oktay Taş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sedat Yetiş, Numan Örnek, Nurettin Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, İnönü Üniversitesi Engelliler Egzersiz Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Ebubekir Aksoy, veliler öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız