SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretim Üyesi Alımı İlanı Hatalı Yayınlanınca..

0
Güncellendi - 2020-10-09 06:11:23
Öğretim Üyesi Alımı İlanı Hatalı Yayınlanınca..
A- A+ PAYLAŞ

SON BAŞVURU TARİHİ 3 AY ÖNCESİ!.. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli fakültelerde görevlendirilmek üzere 19 öğretim üyesi alacağını duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlanan ve son başvuru tarihinin "21 Temmuz 2020" olarak belirtildiği ilanda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca, İnönü Üniversitesi web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlanmış olması koşuluyla öğretim üyeleri alınacağı bildirildi.

Söz konusu ilan kapsamında, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Organize Sanayi OSB Meslek Yüksekokulu'nda görevlendirilmek üzere, Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör düzeynde 19 öğretim üyesi alınacak.

Şaşırtan Son Başvuru Tarihi ve 2 Gün Sonra Gelen Düzeltme

Bu arada, Resmi Gazete'nin 7 Ekim 2020 tarih ve 31267 sayılı nüshasında yayımlanan akademik personel alım ilanında, başvuru tarihinin başlangıcı 7 Ekim 2020 son başvuru tarihinin ise 21 Temmuz 2020 olarak belirtildi.

21 Ekim 2020 olması gereken, ancak geçmişe yolculuk yapar gibi 21 Temmuz olarak açıklanan son başvuru tarihi, ilanı hazırlayan kadroların özensizliği ve ciddiyetsizliği olarak değerlendiriliyor. Ciddiyetsizliğin eseri olan bu yanlış, 2 gün sonraki Resmi Gazete’de (9 Ekim 2020) 21 Ekim 2020 olarak düzeltildi. Ancak, ‘Düzeltme İlanı’nda, yanlışlık yapıldığı kabul edilmeden, son başvuru tarihinin değiştirildiğinin belirtilmesi, ciddiyetsizliğin devamı olarak yorumlandı.

İlanın, inonu.edu.tr sitesinde yayınlanan versiyonunda ise, Resmi Gazete'deki ilanda yer alan yanlışlığın, 21 Ekim 2020 şeklinde düzeltildiği görüldü.

Hangi Fakültelere Alınacak?

İnönü Üniversitesi'ne alınacak öğretim üyelerinin görevlendirilecekleri fakülteler, akademik unvan, adet ile bazı kadrolar için istenen özel şartar şöyle:

Diş Hekimliği Fakütesi Klinik Bilimler Bölümü - Doçent - 1.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Doçent - 3.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Profesör - 1.

Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü - Doçent - 1 - Çocuk onkolojisi alanında  çalışmalar yapmış olmak.

Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü - Dr. Öğr. Üyesi - 1.

İİBF İşletme Bölümü - Profesör - 1.

İlahiyat Fakültesi - Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü - Doçent - 1.

OSB MYO Makine ve Metal Teknolojileri - Doçent - 1- Tel erezyon konusunda çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği - Doçent - 1 - Doçentliğini Biyomedikal mühendisliği alanında almış olmak.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü - Doçent - 1 - Kontrol ve optimizasyon konularında çalışmalar yapmış olmak.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü - Profesör - 1 - Hareket ve Egzersiz Bilimleri alanında çalışmalar yapmış olmak.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü - Ortopedi ve Travmatoloji -Profesör - 1 -  Omurga Cerrahisi konusunda deneyimli olmak.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü - Profesör - 1.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü - Doçent - 1 - Karaciğer nakli konusunda deneyimli olmak.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü  - Dermatoloji - Doçent - 1.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü - Doçent - 1 - Kardiyoloji - Dört boyutlu ekokardiyografi konusunda tecrübeli olmak.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri - Patoloji - Dr. Öğr. Üyesi - 1.

malatyahaber.com

KUPÜR: Resmi Gazete'deki hatalı ilan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Saffet (3 yıl önce)
    Hiç şaşırmadım. Neyi düzgün yaptılar ki şimdiye kadar. Yükseltme şartlarına da istedikleri zaman uyuyorlar, istemedikleri zaman uymuyorlar. Zaten ilanlarda da alacakları kişinin sadece adını yazmadıkları kalıyor. Bu kadro ile bu Üniversite iflah olmaz. Allah islah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    ALES ,YDS sınavlarında aldıkları puanları Ali Demir döneminde alıp almadıklarına,yüksek lisans ve doktorlarından hangisini fötönün üniversitelerinde alıp almadıklarına bakılsın. Kendisinden başkasının çalışma yapmadığı bir alanda tez çalışması istenmesinde soru işareti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Bey (3 yıl önce)
    Ayıplıyorum bu haberi, karalayacak virgül bile bulsanız kullanıyorsunuz.Tarih kısmında küçük bir hata olmuş ve güncellenmiş.Lütfen, insanız hepimiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    Peki işten atılan 5 laboratuvar çalışanı nasıl geçimini sağlıyor, elini vicdanına koyup düşünen var mı? ben sizinle ilgili bir haber çıkınca hep işinden aşından mahrum ettiğiniz insanları hatırlayacağım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Bu ilan edilen kadrolara alınacakların bilimsel yetkinlikleri de açıklansa ya. Dünyada ve/veya ülkemizde bilim insanları içerisindeki durumları nelerdir. Görelim. h indeksleri kaç, kaç atıfları var, kaç uluslararası yayınları var, proje yapmışlar mı, lisansüstü öğrenci yetiştirmişler mi, mi mi mi mi mi Bilim bir ülkenin geleceğidir. Bilim her şeydir. RABBİM ilmi isteyene veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sorduğunuz bütün soruların cevabını istediğiniz ismi internet mecrasında tarayarak elde edebilirsiniz. Akademi bu anlamda en şeffaf alanlardan biridir. Yalnız bir toplumda fakülte mezunu mühendis aşağılanarak para kazanan müteahhit yüceltilerek bilim sevgisi ve bilen insana saygı arttırılmaz. Bilimsizlikten yakınan topluluk okuyan ve bilginin peşinde koşan bireye saygısız bir tutum içerisindeyken (öğretmenler gibi) cebi bolca para gören bir futbolcu, şarkıcı vs ye cebindeki paradan ötürü saygı duyuyorsa, ailelerin gündemini bütünüyle materyalist konular işgal ediyorsa, çocuklara bilge olmak değjl para kazanmak ideal olarak öğretiliyorsa maalesef şeffaflığın da bir önemi yok. Bu haberin yayınlanmasının altında yatan sebebin bilim kaygısı ile değil de "acaba kimin cebi dolacak" sorusu üzerine çıkmasının da bir önemi yok... velhasıl sorumluluk toplumu ve ülkeyi oluşturan biz bireylerin elinde birey düzelirse toplum düzelir. küçük bir dert yanma...
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönünün Atanma kriterleri var elbette ona göre atanacaklar. yoruma bakılsa yazsalardı da anlayamayacakmıssın.
    0
    0
    Yanıtla