SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretim Üyelerine Yeni Yaş Sınırı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:16
Öğretim Üyelerine Yeni Yaş Sınırı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, öğretim üyelerinin yaş sınırının 72'ye yükseltileceğini söyledi.

Kurtulmuş, "Bildiğiniz gibi yükseköğrenim kurumlarında görev yapan öğretim üyelerinin, özellikle taşra üniversitelerimizde görev yapan öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar öğretim üyesi olmaları istisnai bir şart olarak devam ediyordu. Yıl sonu itibarıyla o da bitiyordu. Bundan sonra süresiz olarak bu 72 yaşına kadar üniversitelerde öğretim üyesi olarak devam edilmesi kararı alınmıştır. Çünkü biliyorsunuz öğretim üyeleri 65 yaşından sonra artık son derece verimli bir sürece giriyorlar, 72 yaşına kadar üniversitelerde vazifelerine devam etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca akademisyenlere verilecek teşviklerle ilgili yeni bir düzenleme de yönetmelik olarak Bakanlar Kurulu'na gelmiş, bunlar da görüşülmüş ve kararlaştırılmıştır. Gördüğünüz gibi ağırlıklı olarak bu kısa Bakanlar Kurulu'nun temel konuları bütçe, bütçedeki reform perspektifi, Türkiye'nin büyüme hedeflerinin nasıl tutturulacağı, ayrıca yine Reform Eylem Planı'yla ilgili adımların bütünleşik bir şekilde, bir bütünleşik mantık içerisinde nasıl atılacağı hususlarıydı. Bunun ilgili olarak zaten Reform İzleme ve Koordinasyon Kurulu da bundan sonraki süreçlerde reform adımlarını takip edecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız