SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmen Atanamayan Müfettiş Olacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:36
Öğretmen Atanamayan Müfettiş Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Yapılan bir düzenlemeyle belli branşlarda atanamayan öğretmenlerin, maliye müfettişi olmalarına imkan verilecek.

Fen ile edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya ve biyoloji bölümünden mezun olan öğretmenlerin; Maliye Bakanlığı'nda çalışmasının önü açıldı.

MALİYE BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALIMI

Maliye'nin Hesap Uzmanları ve Maliye Teftiş Kurulu başta olmak üzere köklü kurullarını ortadan kaldıran Maliye Bakanlığı, yeni dönemde öğretmen olamayanları da maliye müfettişi yapacak bir yönetmelik düzenlemesi yaptı. 31 Ekim 2011 tarihinde Maliye Bakanlığı bünyesindeki hesap uzmanları, maliye müfettişleri, vergi denetim elemanları ve gelirler kontrolörlerinden oluşan vergi denetim kuruluna (VDK) bundan sonra alınacak personelin daha geniş kariyer meslek gruplarından alınmasının önü açıldı.

KİMLER YER ALIYOR?

Yenişafak'ın haberine göre, Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre en az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk fakültelerinden mezunlar arasında seçilen personel ile artık yetinilmeyecek. 

Düzenleme ile artık mühendislik programları ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden ya da bunlara dengi yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirenler de ÖSYM'nin sınavını geçtikten sonra vergi denetim kurulunun sözlü mülakatına çağrılabilecek. Bayındırlık Bakanlığı'nın kendi işlerinde mühendis ihtiyacı için aldığı personeli artık Vergi Denetim Kurulu da alabilecek.

KADRO ALIMINDA YÖNETMELİK DEĞİŞİMİ

Yönetmelik değişikliği ile Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden mezun ve mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının yüzde 55'inin iki katı kadar, Hukuk fakültelerinden mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının yüzde 20'sinin iki katı aday çağrılabilecek. 

Mühendislik Programları ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının yüzde 25'inin iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız