SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğretmen Güzide İnsandır'

A- A+ PAYLAŞ

Öğretmen okullarının 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik dizisi gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi salonunda serginin yanı sıra bir kutlama toplantısı yapıldı.

Etkinliklere ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü bülteni şöyle:

"Öğretmen okullarının 163.kuruluş yıldönümü münasebeti ile Fetih Gemuhluoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Halk Eğitim Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yaptıkları Resimlerin gösterildiği sergi açılışının ardından programa geçildi.

Programa İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Burhanettin Dönmez ,İl Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk,İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Eleman,Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,Okul Müdürleri,Veliler,Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yayımladığı Öğretmen Okullarının163.kuruluş yıldönümü Mesajı bir öğretmen tarafından salondakilere okundu.

Ardından Okul Müdürü Hüseyin Kara tarafından günün anlamı ve önemini belirten konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk Öğretmen okullarının günümüzde daha işlevsel hale geldiğini ve zamanın gereklerine uygun yöntem ve metotlar ile eğitim ve öğretimin yapıldığını bu bakımdan öğrencilerin daha kolaylıkla mesleğe hazırlanmaları sağlanmaktadır.

Çok sayıda öğretmen ve devlet adamı yetiştirmiş öğretmen okullarımız 1848 yılında Darül Muallim adıyla hizmet vermiş bilahare köy enstitüleri, ilköğretim okulları, öğretmen okulları ve Anadolu öğretmen liseleri olarak eğitim hizmetine devam etmektedir. Bir Toplumun gelişmişliği ve yükselmesi o milletin eğitimi ile orantılıdır bu bakımdan öğretmen okullarımızın değeri bir kat daha fazla artmıştır. Zira Öğretmen toplumun mimarı olarak kabul edilmiştir. Toplumlarda olumsuzluklar eğitimsizlikten kaynaklı olup öğretmenliğin ve eğitimin önemi kaçınılmaz olmuştur. Öğretmenlik mesleği kutsal kabul edilerek toplumda ayrı bir yer edinmiştir. Öğretmen güzide insandır Sevgili Öğrenciler şuan içinde bulunduğunuz zaman çok kıymetli bu zamanı iyi değerlendirmelisiniz ileriki yıllarda bu günlere özlem duyacaksınız sizler topluma rehber önder ve yol gösterenler olacaksınız sizlere bu erdemli meslek hayatınızda başarılar dilerim.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Burhanettin Dönmez Öğretmenlik Mesleğinin Gelişimi ve Mesleki değerleri konusu hakkında bir sunum ve konferans verdi.

Ardından Malatya Okuyor Kampanyası kapsamında dereceye giren Didem Şaylan, Merve Yeşilyurt, Meleknur İkis‘e ödülerini Mahmut Berk verdi.

Liseler Arası Masa Tenisi 3. Olan okul takımına ise ödüllerini İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Eleman verdi.

Öğretmenli Konulu Kompozisyon Yarışmasında derece yapan Betül Memiş isimli öğrenciye ise ödülünü Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Burhanettin Dönmez verdi .

Daha sonra bir öğrenci tarafından Gitar Dinletisi sergilendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız