SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğretmen İstiyoruz' Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:54
'Öğretmen İstiyoruz' Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bir okuldaki öğretmen eksikliği, öğrenci ve veliler tarafından protesto edildi. 

Doğanşehir’in Gövdeli Mahallesi’nde bulunan Gövdeli Ortaokulunda kadrolu öğretmenlerin başka okullara gönderilmelerini protesto eden öğrenci velileri, okul müdüründen konunun çözümünü istedi. 30 kadar öğrenci velisi okulda sorunun çözülmesi için beklemeye başladı. Öğrenciler ise, ‘öğretmen istiyoruz’ şeklinde slogan attı. Daha sonra okula gelen ilçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, yetkililerle bir süre görüştü. Görüşmeden bir sonuç alamayan öğrenci velileri okul önünde bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenci velilerinden Mustafa Konak, “Burada öğrencilerimiz öğretmensiz okula gelip gidiyorlar. Okul idaresi bize öğretmen olamadığını, bilhassa sınıf öğretmeni olmadığını söylüyorlar. O zaman çağrıda bulunuyoruz. Senede 3 kez öğretmen değiştiriyoruz. Dersleri boş geçmesin diye derse giren öğretmenler de sadece kitap okuyun diyorlar. Çocuğumuz eve geliyor. Ödevlerini sorduğumuzda ‘öğretmenimiz kitap okuyun’ dediğini söylüyorlar. Bizim çocuklarımız kaliteli bir eğitimi hak etmiyorlar mi ki bize öğretmen verilmiyor. Çocuğumuz evde dursun biz de kitap okumasını söyleriz. Kendi kadrolu öğretmenlerimiz başka yerlere görevlendirme ile gidiyor. Bize de ücretli öğretmen gönderiliyor. Çocuklarımız bir öğretmene alışmadan yeni öğretmen geliyor. Burada kadrosu olan öğretmenlerimiz ya buradan gitsinler, ya da görev yerlerine dönsünler. Yerleri boş olmadan devlet yeni öğretmen göndermiyor. Milli eğitimden isteğimiz ya öğretmenlerimizi versinler ya da biz öğretmen olmadan çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Bizim çocuklarımız kaliteli eğitime layık değil mi?” diye sordu.

Veliler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler ile yaptıkları görüşmelerde çözüm olmaması üzerine çocuklarını okuldan alarak ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız