SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğretmen Okullarının 162. Yılı

A- A+ PAYLAŞ

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 162.yıldönümü Malatya'da düzenlenen bir programla kutlandı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin organizesi ile düzenlenen Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 162.yıldönümü programına, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Burhanettin Dönmez, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, bazı okul müdürleri, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, öğretmenlik mesleğinin tarihçesini ve önemini anlattı.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez de konuşmasında, Türkiye'de öğretmenlik alanında ilginç gelişmeler yaşandığını, bir zamanlar 40 günde öğretmen yetiştirilip görevlendirildiğini, şimdi ise 310 bin öğretmenin atama beklediğini söyledi. Öğretmenlik mesleğinin de akredite edilmesi gerektiğini vurgulayan Dekan Dönmez, öğretmenlik mesleğinde nicelik yerine nitelik üzerinde durulması gerektiğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajlarının okunmasından sonra, Şeyda Önalan isimli öğrenci öğretmen adlı şiiri okudu. Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mustafa Adıgüzel ve emekli öğretmen adına da Turan Dalcı'nın konuşmasından sonra program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız